SON DAKİKA
Hava Durumu

Made in Pensilvanya!

Pensilvanya merkezli Paralel Örgüt'ün hükümeti yıkma planı tek tek deşifre oluyor!  

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2014 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2014 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Made in Pensilvanya!
Pensilvanya merkezli Paralel Örgüt'ün hükümeti yıkma planı tek tek deşifre oluyor!

 

Başbakan 'ın, Subayevleri Konutu ve Resmi Konut'taki çalışma ofislerinde bulunan, "böcek" diye tabir edilen 2 ayrı cihazına ilişkin yürütülen "casusluk" soruşturmasında sürpriz bir gelişme yaşandı. İki yıldır devam eden soruşturmada, merkezli bulgularına rastlandı. Emirlerine amirlerinden almak yerine Fethullah Gülen'in yönettiği örgüte bağlı 'abi'lerden alan 12 emniyet görevlisinin evine dün baskın yapıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçlar Bürosu Savcısı Duran Çetin tarafından yürütülen "Casusluk" soruşturması kapsamında Ankara'da 8, Erzurum, İstanbul, Diyarbakır ve Gölbaşı'nda birer kişi için gözaltı ve arama kararı çıkartıldı. Yeni yasa kapsamında dosya farklı illerdeki savcılıklara gönderilerek, gözaltı kararı alındığı öğrenildi.

ERDOĞAN'A EN YAKIN İSİMDİ
Dosyada, Başbakan Erdoğan'ın iki ayrı ofisinde bulunan böceği koyan kişilerin kesin delilerle tespitlerin yapıldığı öğrenilirken, gözaltı kararı çıkartılan isimlerin Erdoğan'ın o dönem en yakınındaki kişiler olması şok etkisi yarattı. Dönemin Koruma Müdürü ve Eski Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut ile Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel, Yakın Koruma Şube Başkanı Erdinç Gürkan'ın da da aralarında bulunduğu koruma ekibine yönelik operasyon düzenlendi. Hakkında gözaltı kararı çıkartılan polis memuru Serhat Demir'in yurt dışında olduğu öğrenilirken, bir polisin de meslekten ihraç edildiği belirtildi. Özellikle Erdoğan'ın o dönemki Moruma Müdürü Zeki Bulut, Erdoğan'ın yanından hiç ayrılmayan, onu gölgesi gibi takip eden, bu yüzden tüm konuşmalarına vakıf bir kişi olarak biliniyordu.

OPERASYON RAPORLARA DAYALI
Operasyon Başbakanlık Teftiş Kurulu, MİT ve İstihbarat'tan gelen raporlar doğrultusunda gerçekleştirildi. Teftiş Kurulu savcılığa 5 kişi, MİT 4 kişi, İstihbarat birimleri ise 3 isim bildirdi. Savcı Çetin, aylar süren teknik ve fiziki takibin sonrasında gelen raporlar doğrultusunda operasyon kararı aldı. Şüphelilerin evlerine yapılan baskında başbakanın ofisinde yapılan dinlemelerin arşivleri, dijital veriler arandığı öğrenildi. Evde bulunan bilgisayarların veri tabanları kopyalanırken, hard disk ve CD'lere el konuldu. "Casusluk" kapsamında yapılan dinlemelerin kimlere servis edildiği hangi amaçlar doğrultusunda kullanıldığına yönelik bazı verilere ulaşıldığı öğrenildi. İfadeler doğrultusunda operasyonun genişletileceği öğrenilirken, soruşturmanın tamamlandığı gerekçesi ile ler MİT'ten istenerek adli emanete teslim alındı.

BÖCEKLER NASIL BULUNDU?
Başbakan Tayyip Erdoğan yaptığı gizli görüşmelerinin istihbari takipler sırasında bazıları telefon dinlemelerinde geçmesi üzerine Başbakanın kullandığı tüm yerler rutin aramanın dışında Emniyet İstihbarat Birimleri çağrılarak detaylı bir incelemeye tabi tutulmuştu. "Her yer temiz" raporunun ardından şüphelerin artması üzerine MİT ekibi çağrılarak gizlice arama yapılmıştı. İlk böcek Başbakan'ın Subayevleri'ndeki ofisinde 28 Aralık 2012 günü prizin içinde bulundu. İkinci böcek ise Resmi Konut'taki ofiste 30 Aralık günü bulundu.

GÖZALTINDAKİ İSİMLER
1) 1. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ ZEKİ BULUT: Başbakan Erdoğan'ın eski koruma müdürü olan Bulut, Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda çalışıyor.
2) 1. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ MEHMET YÜKSEL: Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı olan Yüksel, Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görev yapıyor.
3) 3. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ ALİ ÖZDOĞAN: İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda çalışan Özdoğan, Gaffar Okkan PMYO'da görev yapıyor.
4) 4. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ SEDAT ZAVAR: İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda çalışan Zavar, Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapıyor.
5) EMNİYET AMİRİ GÖREVİNDEN İHRAÇ EDİLEN AHMET TÜRER: Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı'nda çalışıyordu, meslekten ilişiği kesildi.
6) KOMİSER ENES ÇİGCİ: İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda çalışan Çiğci, Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde görevine devam ediyor.
7) BAŞPOLİS MEMURU İBRAHİM SARI: Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görev yapıyor.
8) POLİS MEMURU HURŞİT GÖLBAŞI: Başbakanlık Koruma Güvenlik Teknik Şube Müdürlüğü'nde çalışıyor.
9) POLİS MEMURU HARUN YAVUZ: KOM Daire Başkanlığı'nda çalışırken, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü'ne nakledildi.
10) POLİS MEMUR SEYİT SAYDAM: Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü'nde görev yapıyor.
11) POLİS MEMURU İLKER USTA: İstihbarat Dairesi Başkanlığı'ndan, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edildi.
12) 4. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ SERHAT DEMİR: Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı personeli olan Demir, Emniyet'ten istifa etti. Yurt dışında olan Demir, gözaltına alınamadı.

Erdoğan'ın Koruma Müdürü olan Zeki Bulut, sakin kişiliğiyle tanınıyordu. Erdoğan'ın güvenini kazanmayı bilmişti. 2010'da Başbakan Erdoğan'a İspanya'da yapılan saldırı girişimi kariyeri açısından en olumsuz olaylardan biriydi. Bir kişi Erdoğan'a ayakkabı fırlatmış, o esnada Erdoğan'ın hemen arkasında bulunan ve Başbakan'ı korumakla görevli olan Bulut, ayakkabı saldırısı üzerine kendisini korumak için yere eğilmişti. Başbakan Erdoğan'ı İspanyol korumalar güvenliği sağlayarak makam aracına bindirmişti.

MALİKANEDE YANGIN VAR
Önceki gün paralel yapıya bağlı dokuz polisin gizli tanık olarak Pensilvanya merkezli örgütün nasıl çalıştığına dair ifade vermeleri Pensilvanya'da büyük panik yaşattı. Başbakanlık ofislerinin dinlenmesiyle ilgili dün yapılan operasyon ile ve yakınlarının alternatif plan arayışları hızlandı. ABD'nin Gülen'i teslim etme ihtimaline karşı Fethullah Gülen'in Güney Afrika'ya taşınma planları hızlandırıldı. - Takvim -
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.