SON DAKİKA
Hava Durumu

'Malazgirt Zaferi' videosuna sosyal medyadan yoğun ilgi

Malazgirt zaferinin 947. yıl dönümü anısına hazırlanan ve  Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter hesabından paylaşılan video, kısa sürede

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2018 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2018 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Malazgirt Zaferi' videosuna sosyal medyadan yoğun ilgi
Malazgirt zaferinin 947. yıl dönümü anısına hazırlanan ve  Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter hesabından paylaşılan video, kısa sürede yüz binlerce kez izlenerek sosyal medyada büyük ilgi gördü.
Cumhurbaşkanlığının resmi Twitter hesabından "Zafer Haftası" etiketiyle paylaşılan videoda, Anadolu'yu Türklere yurt yapan Malazgirt Savaşı ile 8 asır sonrasında yine bir ağustos ayında, 7 düvele karşı Anadolu'nun kapılarının düşmana kapatıldığı Dumlupınar Meydan Muharebesi'nin önemi vurgulandı. Malazgirt'te güneşin doğduğu yerde çarpışanların, Hayber'den aldıkları şevk ve heyecanla kat be kat düşmanı yendikleri vurgulanan videoda, Sultan Alparslan'ın "nizamı alem" diyen kahramanların, Mustafa Kemal Paşa'nın ise "vatan için, hürriyet için şahadeti arzulayıp, garbın zırhını kıranların" başında olduğu anlatıldı. İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın "Korkma" ifadesi ve Hz. Ali'nin kılıcına da yer verilen videonun sonunda, "Milli Zafer Haftamızı kutluyoruz" cümlesi yer aldı. Paylaşımda ise "Zafer Haftası vesilesiyle tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz." ifadesi kullanıldı. (Haber Merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.