SON DAKİKA
Hava Durumu

Manisa'da FETÖ/PDY'ye ağır darbe

Manisa merkezli 9 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda, 13'ü polis, 6'sı öğretmen 19 kiş

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Manisa'da  FETÖ/PDY'ye ağır darbe
Manisa merkezli 9 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda, 13'ü polis, 6'sı öğretmen 19 kişi gözaltına alındı.
 

 

Manisa merkezli 9 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda 19 zanlı gözaltına alındı.Alınan bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Savcısı Kazım Özsoy'un FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında Manisa merkezli Aydın, Erzurum, Ankara, Balıkesir, Denizli, Malatya, Van ve Amasya'da operasyon düzenlendi.Operasyonda 13'ü polis, 6'sı öğretmen 19 zanlı, "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne finans sağlamak" suçlamalarıyla gözaltına alındı.Manisa'da gözaltına alınan N.K, U.D, S.S, Ş.U, İ.B, M.K. ve Ş.S. ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. Amasya'da gözaltına alınan emekli polis memuru R.Ş. de Manisa'ya gönderildi. Zanlılar arasında FETÖ'nün emniyet imamlarının da bulunduğu, teşkilattaki üyelere yönelik toplantılar organize ettikleri ileri sürüldü.


Manisa merkezli 5 ilde 17 Mayıs'ta FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün "emniyetten sorumlu imamları" ile bu kişilerle bağlantılı oldukları iddiasıyla aralarında polis ve öğretmenlerin de bulunduğu 20 zanlı gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 15'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine serbest bırakılanlardan 4'ü daha tutuklanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.