Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, bugün Sakarya'nın Hendek İlçesinde kaydedilen depremin olası Marmara Depremi için yer, büyüklük ve oluşum karakteri açısından öncü olmadığını söyledi.
Depremi değerlendiren Dr. Gündoğdu, bu sarsıntının Düzce ve Gölcük depremlerinden sonra bölgede oluşan Olağan depremlerden biri olduğunu belirterek, "Bugünkü deprem normal bir olay. Ancak, bölgede daha önceki depremleri yaşayan halk doğal olarak korkup ev veya bulundukları binalardan kaçmışlar. Kısa süre sonra evlerine dönmüşlerdir.
Bu bir öncü deprem niteliğinde değil. Öncü deprem daha küçük depremlerin arkasından gelir. Bir seri yapması lazım. O nedenle bölgedeki depremlerden biri olarak değerlendiriyoruz. 4.6 veya 4.7 büyüklüğündeki bu deprem, olası Marmara Depremi için hem yer, hem büyüklük hem de oluşum karakteri açısından öncü değil." dedi.
DHA
Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2019, 23:11
'Marmara' için flaş açıklama! Sakarya depremi habercisi mi?
Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, bugün Sakarya'nın Hendek İlçesinde kaydedilen depremin olası Marmara Depremi için yer, büyüklük ve oluş

YORUM EKLE
ANKETTüm Anketler
1
Azez'de bombalı saldırı! Çok sayıda ölü var...
2
3 ilçe ve 1 beldede seçim sonuçları belli oldu
3
Otobüs yoldan çıktı, 40 yolcu ölümden döndü
4
YSK'dan 23 Haziran seçimleriyle ilgili flaş karar
5
İçişleri Bakanlığı duyurdu! 5 terörist etkisiz...
6
Çocuklarını göremeyince sinir krizi geçiren baba...
7
Bir ayda 141 terörist etkisiz hale getirildi!
8
Bakan Pekcan; Mayıs ayı ihracat rekoru kırıldı
9
'Türkiye tüm dostlarının ve insanlığın umudu...
10
Bursa-İstanbul otobanında acı kaza! 1 kişi hayatını...
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
05:58

GÜNEŞ
07:21

ÖĞLE
13:20

İKİNDİ
16:33

AKŞAM
19:08

YATSI
20:26
SIRADAKİ HABER