SON DAKİKA
Hava Durumu

Meclis yasa dışı dinlemeleri araştıracak

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, yasa dışı dinlemeler ile özel hayatın gizliliğinin ihlaline ilişkin Meclis Araştırma Ö

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2013 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2013 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, yasa dışı dinlemeler ile özel hayatın gizliliğinin ihlaline ilişkin Meclis Araştırma Önergesi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. 



 

Muhalefet partilerinin yasa dışı dinlemelerle ilgili Meclis Araştırma önergeleri vermesinin ardından AK Parti milletvekillerinin yasa dışı dinlemeler ve özel hayatın gizliliğinin ihlaline ilişkin Meclis araştırma önergesi de TBMM Başkanlığı'na sunuldu.  Önergeye, AK Parti grup başkanvekillerinin de aralarında olduğu yaklaşık 140 milletvekili imza koydu.

Önergenin gerekçesinde; kişiler arasındaki haberleşme içeriklerinin hukuka aykırı biçimde tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması suç olduğu gibi; kişilerin gizli yaşam alanına girerek veya başka suretle başkaları tarafından görülmesi mümkün olmayan bir özel yaşam olayının görüntülü veya sesli olarak saptanması ve kaydedilmesinin de suç olduğuna işaret edildi.

Gelecek hafta görüşülecek

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyasi partilerin verdikleri ve verecekleri araştırma önergelerinin, gelecek hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek, kabul edileceğini ve Meclis Araştırma Komisyonu'nun kurulacağını söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Doğan Kubat da yasa dışı dinlemelerle ilgili araştırma önergesiyle, kişinin özel hayatına yönelik teknolojik saldırıların tespitini ve önlenmesini amaçladıklarını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.