SON DAKİKA
Hava Durumu

Medicabil'den lise öğrencilerine panel

Özel Medicabil Hastanesi personeli, Türk Eğitim Vakfı Hayri Tokaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini emzirme ve anne sütünün

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2018 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2018 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Medicabil'den lise öğrencilerine panel
Özel Medicabil Hastanesi personeli, Türk Eğitim Vakfı Hayri Tokaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini emzirme ve anne sütünün önemi hakkında bilgilendirdi.
1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan emzirme haftası dolayısıyla, Özel Medicabil Hastanesi Personellerinden Sorumlu Ebe Sibel Sarıkaya” Emzirme ve Anne sütünün önemi” konulu sunumu düzenledi. Gerçekleştirilen sunumu çok sayıda öğrenci takip etti. Sorumlu Ebe Sibel Sarıkaya, “Yarınlarımızın daha sağlıklı olması, tüm bebeklerimize anne sütüyle beslenme hakkının tanınması, hiçbir bebeğimizin bu haktan mahrum edilmemesi, konularının önemi gündem oluşturması amacıyla, tüm dünyada 1-7 Ekim haftası "Emzirme Haftası" olarak kutlanmaktadır. Doğumu izleyen ilk 18 aylık dönemde bebeğin beslenme tarzı çocuğun daha sonraki fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimi açısından çok büyük önem taşır” ifadelerini kullandı.


"Emek harcamadan bebeğe kazandırılan en sağlıklı besin"
Sonrasında Ebe Sibel Sarıkaya, “ Başarılı bir emzirmenin bebeğe birçok faydası vardır. Anne bebek arasındaki bağı kuvvetlendirir. Bebeklerde mutluluk ve güven duygusunu geliştirir Bebeğin psikolojik gelişimini de olumlu etkiler. Bebeğin çene ve diş gelişimini sağlar” şeklinde konuştu. Emek harcamadan bebeğe kazandırılan en sağlıklı besinin Anne sütü olduğunu vurgulayan Ebe Sibel Sarıkaya, “ Bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeli, su dahil herhangi bir ek gıda verilmemeli altıncı aydan sonra ise uygun ek gıdalara başlanarak, emzirmeye 2 yaşına kadar devam edilmeli” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.