SON DAKİKA
Hava Durumu

Mehmetçiğe bal diye glikoz yedirmişler

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin ihbarı ile yapılan incelemede, askeri birliklere bir firmanın bal diye sattığı ürün glik

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2013 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2013 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin ihbarı ile yapılan incelemede, askeri birliklere bir firmanın bal diye sattığı ürün glikoz çıktı.


 
Ankara'da faaliyet yürüten bir firmanın ürettiği balı 7. Kolordu Komutanlığı ve Hatay 2'inci Hudut Alay Komutanlığı gibi askeri birliklere şartname ile sattığı ihbarını alan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği, aldığı numuneleri Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma ve Uygulama Merkezi Çevre Gıda Analizleri Laboratuvarı'nın da yer aldığı bazı akredite laboratuvarlara gönderdi.

Yapılan incelemede numunelerin yaklaşık yüzde 80 glikoz içeren bal aromalı şurup olduğu, analiz değerleri yönünden Türk Gıda Kodeksi bal tebliğine uygun olmadığının tespit edilmesinin ardından merkez birliği durumu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı'na bildirdi.

Bunun üzerine Milli Savunma Bakanlığı'nca balın numuneleri TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'ne gönderildi. İnceleme sonucu bal diye satılan ürünün mısır şurubu olduğunun anlaşılması üzerine şartname ile 40 gramlık ambalajlarla satılan binlerce ton bal askeriye tarafından firmaya iade edildi. Ayrıca askeri birlikler, bu firma ile yaptıkları tüm ihaleleri feshetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da ilgili yönetmelik doğrultusunda yaklaşık 11 bin 700 lira para cezası uyguladığı firmanın adını yönetmeliklere uygun bal satmadığı için internet sitesi üzerinden teşhir ederek kamuoyunun bilgisine sundu.

Diyarbakır Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fahrettin Saylak, aldıkları bir ihbarın da askeriyeye bal adı altında glikoz satıldığına ilişkin olduğunu ifade ederek, ''Merkez birliği olarak tüketiciye bal diye kanserojen glikozu satanların takipçisiyiz'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.