SON DAKİKA
Hava Durumu

Meteoroloji'den kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtına uyarısı yaparak, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2014 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2014 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Meteoroloji'den kritik uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtına uyarısı yaparak, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Meteroloji'nden yapılan uyarı şöyle: "Rüzgarın bugün, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Doğu Akdeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-75 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." Günlerdir İstanbul'da devam eden yağışlar bugün de devam edecek. Yağışların saat 18:00'a kadar devam edeceği belirtildi.

BİR UYARI DA YAĞIŞLAR İÇİN

Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in doğusu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Amasya ile Ankara’nın kuzey ve batı çevrelerinde, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması ve lokal dolu yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar ve Akdeniz kıyı kesiminde hortum riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SAAT 21:00'A KADAR DİKKAT!

Sağanak yağışın bu akşam saat 21.00'a kadar etkili olacağı, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar ve Akdeniz kıyı kesiminde hortum riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Haziran'ın ilk iki haftası yağışlı geçecek

Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlar haziran ayı ortasına kadar ülkenin kuzey ve batı bölgelerinde etkili olmaya devam edecek. Sıcaklıklar ise ilk iki haftada yurdun iç ve güneybatı kesimlerinde normallerin 1-2 derece altında, son iki haftada ise mevsim normallerinde seyredecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.