SON DAKİKA
Hava Durumu

Meteorolojiden uyarı üstüne uyarı! Bugün başlıyor

Meteoroloji'den hava durumu için kritik uyarılar peş peşe gelmeye başladı. D

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2018 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2018 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Meteorolojiden uyarı üstüne uyarı! Bugün başlıyor

Meteoroloji'den hava durumu için kritik uyarılar peş peşe gelmeye başladı. Dün başta İstanbul olmak üzere yurdun büyük kesimlerinde soğuk havalar etkili olmuş gece saatlerinde sıcaklık 9 derecelere kadar düşmüştü. Hafta başından itibaren Meteoroloji kar yağışı bilgisi vermeye başladı. Hem uyarılar hem de hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından bireyler "Kar ne zaman yağacak?" sorusunu internet üzerinden araştırmaya başladı.  Ayrıca Meteoroloji'nin internet sitesinde kar yağışına dair haberler çıkmaya başladı. Bugün yapılan son dakika açıklamasına göre yurdun büyük kesiminde kar yağışları görülecek. İstanbul'un yanı başı Bolu'da da kar yağışları gözükecek. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevreleri ile hafif olmak üzere Batı Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çankırı ve Çanakkale'nin doğu kesimleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimleri, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa'nın ve Elazığ'ın doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 Kg/m2), Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane'de kuvvetli kar, Bingöl, Bitlis, Muş, Erzincan'ın ve Tunceli'nin doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.
KUVVETLİ KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR YAĞIŞI UYARISI
Ülkemizin doğu kesimlerinde görülecek yağışların Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane'de kuvvetli kar, Bingöl, Bitlis, Muş, Erzincan'ın ve Tunceli'nin doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara (buzlanma, ulaşımda aksamalar ve görüş mesafesinde azalma vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimleri, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa'nın ve Elazığ'ın doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 Kg/m2) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
BURSA'DA HAVA NASIL OLACAK? KAR YAĞACAK MI?
Her gün en çok araştırılan konulardan biri bugün hava nasıl olacak? sorusudur. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar dışarı çıkmadan önce bu soruya yanıt arıyorlar. İstanbul bugün gün içerisinde parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı olacağı belirtildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Bursa: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı 13

Ankara: Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde yer yer puslu 8

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı 13

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 17

Adana: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 21

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 23

Samsun: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 10

Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 11

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor 4

Diyarbakır: Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor 12  (Sabah)





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.