SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP'den Türkyılmaz'a sinek tepkisi!

Büyükşehir Belediyesi’nin var gücüyle mücadele ettiği haşere mücadelesini görmeyip son günlerde görünen karasinekler üzerinden ucuz siya

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2019 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2019 23:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
MHP'den Türkyılmaz'a sinek tepkisi!
Büyükşehir Belediyesi’nin var gücüyle mücadele ettiği haşere mücadelesini görmeyip son günlerde görünen karasinekler üzerinden ucuz siyaset yapan CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a MHP’den sert tepki geldi. MHP Mudanya Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Bülent Erden, Büyükşehir Belediyesi’nin gereken çalışmayı yaptığını belirtirken, Türkyılmaz’ı asılsız iddiaları gündeme getirmekle suçladı.

Göreve geldiği günden beri icraat yapmaktan çok kavgalarıyla gündeme gelen, ilçenin sorunlarını taşıması gereken Büyükşehir Meclisi’ne katılmaktan imtina eden CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 100 milyonu aşan bütçesine rağmen doğru dürüst bir hizmete imza atamayınca yine çareyi Büyükşehir Belediyesi’ni hedef almakta buldu. Nilüfer ve Mudanya’da zeytinlik alanlara dökülen tavuk gübreleri nedeniyle bu günlerde karasinek polülasyonu artış gösterdi. Ancak buna karşı Büyükşehir Belediyesi ekipleri tüm imkânlarıyla ilaçlama ve haşere mücadelesine devam ediyor. İşte bu durumu fırsat bilen CHP’li Türkyılmaz, Büyükşehir’i hedef göstererek, göreve davet etti.

KENDİNE BAKMIYOR GÖREVE ÇAĞIRIYOR

Kavgacı siyaseti nedeniyle kendi ilçesinden bile haberdar olmayan ve Mudanya’da Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını bilmeyen CHP’li Hayri Türkyılmaz yine algı oluşturmaya çalışırken komik duruma düştü. Önceki gün belediyenin resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak karasinek popülasyonunun artmasından Büyükşehir Belediyesi’ni sorumlu tutan CHP’li Türkyılmaz, Büyükşehir’i ilaçlama yapmamakla suçladı. Festival ve konser düzenlemek dışında bir icraatı olmayan Türkıyılmaz’ın Büyükşehir’i hedef alan, “Büyükşehir çalışmıyor, hesabını vatandaş ödüyor. Büyükşehir'in yaşadığı ekonomik krizin faturası da yine vatandaşa çıkıyor. Şikâyetlerin muhatabı ilçe belediyeleri olmadığı halde şikâyetlerle karşılaşıyoruz. Büyükşehir görevini yapsın” sözleriyle dikkatleri başka yere çekmeye çalışıyor. Oysa pazarları bile günü gününe temizlemekte başarısız olan çöp konteynerlerinden akan suları bile kontrol edemeyen Türkyılmaz, sineklerin üremesinde kendi belediyesinin katkısını göz ardı ediyor.

MHP’Lİ ERDEN BOMBALADI

CHP’li Türkyılmaz’ın iddialarını fotoğraf ve belgeleriyle çürüten MHP Mudanya Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Bülent Erden,  Mudanya Belediyesi’nin www.mudanya.bel.tr sitesinde yer alan haberin asılsız olduğunu belirten Erden, yaptıkları incelemelerde Büyükşehir ilaçlama personelinin yoğun bir mesai harcadığını ortaya koydu.

MHP KONUYA SAHİP ÇIKTI

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın ilaçlama yapılmadığına dair iddialarının asılsız olduğuna dikkati çeken MHP’li Bülent Arden, ‘’Büyükşehir Belediyesi çalışmıyor’’ şeklindeki asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Erden, MHP Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinin incelemeleri sonrası ilaçlama ile ilgili bir sorun olmadığını ifade etti.

“İLAÇLAMADA SORUN YOK”

MHP Büyükşehir Meclis üyelerinin titizlikle konu üzerinde durduklarını ifade eden Bülent Erden, “Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 4 ilaçlama ekibi 15 gündür aralıksız olarak bölgede çalışmakta. Büyükşehir Belediyesi bu konu ile ilgili tüm imkânlarını seferber ediyor. Dökülen tavuk gübreleri nedeniyle sinek popülasyonunda artış yaşanmış. Biz Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları fotoğraflarla belgeledik. MHP olarak her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızın hizmetinde ve yanındayız. Mudanya’da ki her konu takibimizdedir. Çözüm odaklı yaklaşımlarla her zaman Marmara’nın İncisi Mudanya’ya hizmeti sürdüreceğiz” dedi. Bülent Erden, ilaçlama çalışmalarından çekilen görüntüleri de paylaştı.

BİR TEPKİ DE AKDEMİR’DEN

AK Parti Mudanya Gençlik Kolları Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Emre Akdemir de sosyal medya hesabından Türkyılmaz’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Akdemir, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında,  “Mudanya Belediye Başkanı Sn. Hayri Türkyılmaz'ın Büyükşehir Belediyesi'ne çağrı yapmadan önce bu görüntüleri incelemesini öneriyorum. Aynı zamanda ben de Mudanya Belediye Başkanı Sn. Hayri Türkyılmaz'a çöpleri toplama hizmetine, çöp suyunu da dâhil etme çağrısında bulunuyorum. Çöp arabalarından yollara dökülmüş sudan en çok karasinekler istifade ediyor; bizler ise tiksiniyoruz.” İfadelerini kullandı.

(Alpaslan YILDIZ)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.