SON DAKİKA
Hava Durumu

Midyatlılardan PKK'ya tepkiler dinmiyor

Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce emniyet müdürlüğüne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından ilçedeki esnaf ve vatandaşın terör örgütü PKK'ya tepkisi sürüyor. İlçede önceki gün teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen 2'si kadın 3 polisin şehit olduğu, 3 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı saldırıyı dün yürüyüşle protesto eden Midyatlılar terör örgütünün birlik ve kardeşliği bozmasına izin vermeyeceklerini belirtti. ( Kaan Bozdoğan - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Midyatlılardan  PKK'ya tepkiler dinmiyor
Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce emniyet müdürlüğüne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya esnaf ve vatandaşlar tepki gösterdi.








İlçede önceki gün teröristler tarafından bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen 2'si kadın 3 polisin şehit olduğu, 3 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı saldırıyı dün yürüyüşle protesto eden Midyatlılar terör örgütünün birlik ve kardeşliği bozmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Saldırıda iş yeri kullanılamaz hale gelen esnaf Serdar Atlı, dükkanına ''Vatan sağ olsun'' yazılı pankart asarak teröre tepkisini gösterdi.

Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıda şehit olan 3 polis memurunun yaklaşık 9 ay önce emniyet müdürlüğünün karşısında açtığı pastahanenin müşterileri olduğunu söyledi.

Geçen yıl ilçede yaşanan terör saldırılarına karşı iş yerlerini gece yarısına kadar açık tuttuklarını anımsatan Atlı, halkla el ele vererek terörden korkmadıklarını gösterdiklerini belirtti.

Atlı, Türkiye'nin bir bütün olduğuna değinerek, "Ramazanı huzur içerisinde geçireceğimizi düşünürken bu patlama oldu. Şehit olan 3 polis müşterimdi. Her gün yüz yüze baktığımız insanlardı. Ramazan gününde bu yapılır mı? Bunlar insan değil. Dik duruşumuzu sergileyeceğiz. Bundan sonra da halkın birlik ve beraberliği ile bu işin üstesinden geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Mardin'in  Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce emniyet müdürlüğüne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından ilçedeki esnaf ve vatandaşın terör örgütü PKK'ya tepkisi sürüyor. İlçede önceki gün teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen 2'si kadın 3 polisin şehit olduğu, 3 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı saldırıyı dün yürüyüşle protesto eden Midyatlılar terör örgütünün birlik ve kardeşliği bozmasına izin vermeyeceklerini belirtti. ( Kaan Bozdoğan - Anadolu Ajansı )  

"Allah bunu yapanların yanına koymasın"

Patlama sırasında 2 çocuğu yaralanan Fahriye Ertürk de emniyetin karşısındaki evlerinde çocukları ile oynadığı sırada şiddeti bir patlama olduğunu dile getirdi.

Cam kırıkları, taş, kapı ve pencerelerin üzerlerine geldiğini kaydeden Ertürk, koşarak evden çıktıklarını anlattı.

Ertürk, "Dehşeti yaşadık. Çocuklarım hayatları boyunca unutamayacakları bir korku yaşadılar. Allah bunu yapanların yanına koymasın. Hakkımızı helal etmiyoruz. Bunu yapanlar insan değil.'' diye konuştu.

Vatandaşlardan Sinan Bakır Arpacı ise ilçedeki saldırının ardından oğlunun kendisini araması üzerine Şanlıurfa'dan geldiğini aktararak, "Ev savaş alanına dönmüştü. Bunu yapanları Allah'a havale ediyoruz. Hamile kadın polis şehit oldu. Bu insanlık mıdır? Bunu yapanlar insan değil, canidir. Müslümanlar kardeştir ama bunlar başka şeyin peşindeler.'' dedi.

 "İçimiz kan ağlıyor"

Midyatlı Fatma Çelik de saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, içlerinin kan ağladığını söyledi.

Saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınadıklarına işaret eden Çelik, ilçe halkının yasta olduğunu aktardı.

Çelik, "Saldırıdan bu yana kimse uyumadı. Bunu yapan Müslüman olamaz, bizden olamaz. Yaralananların bir çoğunu tanıyorum. Midyat bunu hak etmedi." diye konuştu.

"Allah hakkımızı bırakmasın"

Saldırıda 3 yaşındaki kızı Darin ile yaralanan Suriye uyruklu anne Maha İbrahim'in ise Batman'da tedavisi sürüyor.

Suriye'deki iç savaştan eşi ile kaçıp Nusaybin'e yerleşen ve bu süreçte iki çocukları dünyaya gelen, ilçedeki terör saldırılarının ardından da Midyat'taki yakınlarının yanına sığınan İbrahim, saldırıda başından ve bacağından yaralandı.

İbrahim, Midyat Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Batman Bölge Devlet Hastanesinde duygularını Kürtçe ifade ederek, Nusaybin'de huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürürken terör örgütü tarafından evlerinin önüne çukur kazılıp, barikat kurulduğunu belirtti.

İlçeyi ve evlerini terk etmek zorunda kalarak Midyat'a gittiklerini anlatan İbrahim, şunları kaydetti:

"Saldırı anında yanımda iki çocuğum ve kuzenim vardı. Hasta olan çocuğumu doktora götürmek için durakta minibüs bekliyorduk. Patlama olunca bir anda yere savrulduk. Ne olduğunu anlamadım. Sonra burada buldum kendimi. Kızım Midyat'ta ben de burada tedavi görüyorum. Allah hakkımızı bırakmasın."

"Her zaman terörün karşısında olacağız'' 

Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Demirdağ ise saldırıyı şiddetle kınadıklarına dikkati çekerek, saldırının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Patlamayı 3 kilometre uzaktaki evinden duyduğunu anlatan Demirdağ, "Her zaman terörün karşısında olacağız. Ramazan ayında bu katliamı Müslüman olan yapmaz, Terör örgütüne nefretimizi duyurmak için yürüyüş düzenledik." ifadelerini kullandı.

Midyat Kaymakamlığı da patlamanın yol açtığı hasarın tespiti için çalışma başlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.