SON DAKİKA
Hava Durumu

Mihraplı Camii'nde hırsızlık yapan şahıs yakalandı

Bursa'da camilerden hırsızlık yaptığı iddiasıyla 1 ay önce adliyeye sevk edilen ve hakkında adli kontrol kararı verilerek serbest bırakılan sözleş

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2012 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2012 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da camilerden hırsızlık yaptığı iddiasıyla 1 ay önce adliyeye sevk edilen ve hakkında adli kontrol kararı verilerek serbest bırakılan sözleşmeli memur, huyundan vaçgeçmedi. Yine camide hırsızlık yaparken yakalanan zanlı, kleptomani rahatsızlığı olduğunu söyledi.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 1 ay önce Mihraplı Camii'ne giren hırsız, cemaatin namaz kılmasını fırsat bilerek bir kişinin çantasını çaldı. Güvenlik kameralarını inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zanlıyı yakaladı. Adliyeye sevk edilen M.G., adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı.

Son günlerde camide hırsızlık olaylarının artması üzerine güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polis, daha önce adliyeye sevk edilen Çevre Orman Müdürlüğünde sözleşmeli memur olarak çalışan M.G.'yi gördü. Gözaltına alınan M.G.'nin bu kez Ertuğurulgazi, Çirişhane ve Santralgaraj'daki camilerde namaz kılan 4 kişinin 3 cep telefonu ve 2 montunu çaldığı belirtildi. Adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlı M.G.'nin verdiği ifadede, kendisinde kleptomani (gerçekte gerek duyulmayan maddeleri çalma dürtüsü) rahatsızlığı bulunduğunu, istemeden yaptığını söylediği öğrenilirken, zanlının daha önce de mahkemece tedavi için psikoloğa gönderildiği belirtildi.

CEMAATİN FARZI KILMASINI BEKLEDİ
Öte yandan güvenlik kameralarındaki görüntüler polisi bile şaşkına çevirdi. Genelde kasket ya da şapka takarak camiye giren zanlı M.G.'nin, sünnet namazını kılmak için genelde ya sütun arkalarını ya da duvar diplerini tercih ettiği görüldü. İmamla birlikte toplu olarak kılınan farz namazı için cemaatin toplanmasını bekleyip bu sırada sünnet namazını kılmaya devam eden zanlı, herkesin toplu halde namaz kılmaya başlamasıyla harekete geçti. Namaz bitmeden askılara asılan montların ceplerinden cep telefonlarını ve cüzdanları toplayan M.G. bazı camilerden acele ile kaçarken, bazılarında ise hiçbir şey olmamış gibi safa katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.