SON DAKİKA
Hava Durumu

Miniklere boyama kitabı ile deprem dersi

Bursa'da, İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği öğrencilere depremle ilgili boyama kitabı dağıtırken, Sivil Savunma ve Arama Kurt

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2012 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2012 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da, İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği öğrencilere depremle ilgili boyama kitabı dağıtırken, Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birliği personeli ise öğrencilere mini bir tatbikat yaptırdı.

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Deprem Haftası dolayısıyla hazırlatılan boyama kitaplarını minik öğrencilere dağıttı. Deprem gerçeğini en doğru şekliyle anlatabilmek için hem eğitici hem de eğlendirici şekilde hazırlanan boyama kitaplarının yanı sıra tatbikat da yapıldı.

İl Afet Müdürlüğü ve Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'nden Atatürk İlköğretim Okulu'na gelen personelle minik öğrencilere tatbikat yaptırıldı. Afet hazırlıklarının önemine dikkat çeken İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, "Afet yönetiminin dört safhası var. Bunlar planlama, zarar azaltma, müdahale ve iyileştirmedir. Afet öncesi hazırlıkları biz kısaca zarar azaltma olarak anlatırız. Zarar azaltmanın en önemli ayağı eğitimdir. Eğitim de küçük yaştan itibaren başlar. Bu konuda çok yönlü çalışmalar yapıyoruz. Boyama kitabı dağıtımının öncesinde, bir afete nasıl hazırlanılması gerektiğini öğrencilere anlattık. Doğru davranışları aşılamaya çalıştık. Bunun dışında yine çocuklarımıza yönelik eğitimlerde kullanmaları için cetvellerimiz, bilgi notlarımız, mause padlerimiz ve yapbozlarımız var. Önümüzdeki günlerde onları da hazırlayarak, Bursa'daki çocuklarımızın afet konusunda bilinçlenmelerini sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Çocukların hem deprem gerçeğini öğrenmelerini sağlamak, hem de hayal güçlerini geliştirmek amacıyla boyama kitabı hazırladıklarını dile getiren İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, "Çocuklarımızı eğitmek öncelikli hedeflerimizdendir. Doğal afetlerden önce ve afetler sırasında ne gibi tedbirler alınabileceğini öğretmek büyük önem taşıyor. Biz dernek olarak buna katkı sunmaya çalışıyoruz" dedi.
Boyama kitaplarının dağıtımdan sonra mini bir tatbikat yapan öğrenciler, deprem anında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.