SON DAKİKA
Hava Durumu

Montrö bahane Kemalist vesayet şahane

"103 amiralden Montrö bildirisi" başlığı altında yayınlanan ve Kemalist bir dille darbe tehdidi yapılan açıklama hakkında soruşturma başlatıldı. Söz konusu bildirideki ifadeler açıkça gösteriyor ki; Boğazlar sözleşmesi sadece bahane, esas rahatsızlıkları bir amiralin camide görüntülenmesi. Bu tehdit dili, FETÖ’cü yapılanma gibi Kemalist vesayetin de ortadan kaldırılması gereğini bir kez daha gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2021 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2021 21:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Montrö bahane  Kemalist vesayet şahane

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "103 amiralden Montrö bildirisi" başlığı altında yayınlanan bildiriyle ilgili re’sen soruşturma başlattı. Kemalist emekli amiraller Montrö tartışmalarına ve sosyal medyada yayınlanan namaz kılan amiral görüntülerine karşı tehdit bildirisi kaleme aldı. Tepki çeken bildiriyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Bildiriyle ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı. Siyasiler ve kamuoyundan tepki sesleri yükselirken, Milli Savunma Bakanlığı da “TSK hiçbir görev ve sorumluluğu olmayanların hırs, ihtiras ve şahsi emellerine araç yapılamaz.” açıklamasında bulundu.  

KEMALİST VESAYETİN MÖNTRÖ MASKESİ


Soruşturma başlatılan açıklamada, Montrö Sözleşmesi’nin tartışma konusu yapılmasına neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği belirtilmişti. Açıklamada ayrıca, basında ve sosyal medyada yer alan "kabul edilemez" nitelikteki bazı görüntülerin üzüntü kaynağı olduğu ifade edilerek, "TSK ve Deniz Kuvvetleri’ni Atatürk’ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabaları" kınanmıştı. Açıklamada, "Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir." ifadeleri yer almıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI


'103 amiralden Montrö bildirisi' başlığı altında yayınlanan ve darbe çağrışımı yapan açıklama hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "4 Nisan 2021 tarihinde bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında paylaşılan ve '103 amiralden Montrö bildirisi' başlığı altında yayınlandığı belirtilen açıklamayı hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti ve yasal gereğinin takdir ve ifası amacıyla resen soruşturma başlatılmıştır."

MSB: TSK HİÇBİR GÖREV VE SORUMLULUĞU OLMAYANLARIN ŞAHSİ EMELLERİNE ARAÇ YAPILAMAZ


Milli Savunma Bakanlığı, bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin "Türk Silahlı Kuvvetleri, hiçbir görev ve sorumluluğu olmayan kişi veya kişilerin hırs, ihtiras ve şahsi emellerine araç yapılamaz." değerlendirmesinde bulundu. Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB), yapılan yazılı açıklamada, "TSK, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yurt içinde, sınır ötesinde Suriye’de, Irak’ta, Kıbrıs’ta, Azerbaycan’da, Libya’da, Doğu Akdeniz’de ve daha birçok coğrafyada hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak, bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlamak, dost ve kardeşlerimizin de hakkını, hukukunu korumak için büyük bir fedakarlık ve kahramanlıkla hiç olmadığı kadar yoğun ve etkin bir şekilde mücadele ederken böyle bir bildiri yayınlamanın demokrasimize zarar vermekten, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemekten ve düşmanlarımızı sevindirmekten başka bir işe yaramayacağı açıktır. Bağımsız Türk yargısının gereğini yapacağına inancımız tamdır." ifadelerine yer verildi.


SİYASİLERDEN SERT TEPKİ: “HADDİNİZİ BİLİN”


TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yıllardır içeride, dışarıda vatan ve millet düşmanlarıyla cephe cephe amansız bir mücadele sürerken ortalıkta gözükmeyen emekliler, kendi uydurdukları gündemlerle kaos simsarlığı üstlenmişler; belli. Kahraman milletimiz 15 Temmuz'da sadece FETÖ'cü darbecileri değil, aynı kaynaktan beslendiğini bildiğimiz bütün darbe sevdalılarını da toprağa gömdü. Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başka." ifadeleriyle söz konusu bildiriye tepki gösterdi.


KURUM: “ÖĞRENEMEDİNİZ AMA TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL ARTIK”


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, milletin iradesini yok sayarak gece yarıları bildiri yayınlamanın, kimsenin haddi olmadığını belirtti. Bakan Kurum, 103 emekli amiralin açıklamasına ilişkin, Twitter hesabından paylaşımda bulundu. "Öğrenemediniz ama Türkiye eski Türkiye değil artık." ifadesini kullanan Kurum, şunları kaydetti: "Milletimizin iradesini yok sayarak gece yarıları bildiri yayınlamak, kimsenin haddi değildir. Zihinlerinde darbenin izlerini taşıyan vesayetçi odaklarla mücadele sonuna kadar sürecektir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir."


ALTUN: 103 HADSİZİN VERDİĞİ MESAJ AYAKLARIMIZIN ALTINDADIR


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından İletişim Başkanlığının binasının ışıkları yanan fotoğrafını paylaşarak, şunları kaydetti: "15 Temmuz'a 103 gün kala 103 hadsizin verdiği mesaj ayaklarımızın altındadır. Bu topraklarda son sözü aziz milletimiz söyler. Bu ışıklar antidemokratik her girişim ve niyete karşı aziz milletimiz için hiç sönmeden yanacaktır. Görevimizin başında, milletimizin emrindeyiz."


KALIN: HADDİNİZİ BİLİN, YERİNİZDE OTURUN


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "Bir grup müteakit askerin darbe dönemlerini çağrıştıran açıklaması sadece kendilerini gülünç ve zavallı duruma düşürmüştür. Bilsinler ki aziz milletimiz ve temsilcileri bu zihniyete ve vesayet heveslilerine asla geçit vermeyecektir. Haddinizi bilin ve yerinizde oturun."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.