SON DAKİKA
Hava Durumu

'Mücadelemiz devam edecektir'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bir tanesinin kesin terörist olduğu belli ve kimliği üzerinde çalışmaların son aşamasına geldik. Diğerinin de yard

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bir tanesinin kesin terörist olduğu belli ve kimliği üzerinde çalışmaların son aşamasına geldik. Diğerinin de yardım eden bir terörist olduğu noktasında ciddi veriler var. Onun da son aşamasına geliyoruz” dedi.
 

 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da meydana gelen patlamanın ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte İbni Sina Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR”
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, “Bu acılar üstünde istikbalimizi karartmak isteyenlere karşı mücadele azmimiz kesinlikle sürecektir. Dün, ilgili güvenlik birimlerimiz ile birlikte yaptığımız toplantıda da talimatımız yinelenmiştir. Türkiye’nin, her karış toprağı, her ilçesi, her şehri, her dağı temizleninceye kadar ve bu alçak odaklara hadleri ve dersleri bildirilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Yüreğimizin ateş gibi yanıyor olması, mücadelede kararlılığımızı kesinlikle etkilemeyecektir. Dayanışma için ziyaretime gelen Sayın Bahçeli’ye de teşekkürü bir borç biliyorum. Bu günler siyasiler için de bir imtihan günleridir. Kim bu acılar üzerinden siyasi hesap görmek isterse millet karşısında hesap vermek zorunda kalır. Bu bir ideoloji meselesi değildir. Bu her şeyden önce bir insanlık meselesidir. Dün kaybettiğimiz 35 canımızın, her biri yüreğimizin parçası olan bu canların, hangi ilden, hangi yurt köşesinden olduğu değil, insan olduğu önemlidir. Onların canlarına kıyanlar, aslında terörün gerçek yüzünde, bu terör örgütünün arkasındaki çirkin odakların gerçek yüzünü de ortaya koymuştur. Biz insanımıza sahip çıkacağız, biz ülkemizin her karış toprağına sahip çıkacağız. Başımız her zamankinden daha dik ve her zamankinden daha vakur olmak durumundayız” diye konuştu.

“11 GÖZALTI VAR”
Hayatını kaybeden 35 vatandaşın ailelerine teslim edildiğini kaydeden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir tanesinin kesin terörist olduğu belli ve kimliği üzerinde çalışmaların son aşamasına geldik. Diğerinin de yardım eden bir terörist olduğu noktasında ciddi veriler var. Onun da son aşamasına geliyoruz. Bunlar ciddiyetle yürütülmesi gereken konular. İnşallah DNA testleri ve diğer çalışmalar bittiğinde bu kamuoyumuza açıklanacaktır. Bu terörist yapılanmanın, 11 gözaltı var. İlginç bazı bağlantılar da var. Özellikle terör örgütünü işaret eden çok ciddi kesinleşmiş bulgular var. Bütün çalışmalar bittiğinde daha net ifade edebileceğiz bu hususu. Doğrudan sivilleri muhatap alan bir saldırı. Merasim Sokak'ta gerçekleştirilen saldırı da öyleydi. Gar saldırısı da. Daha önce Kumrular olayında olduğu gibi, bu tür saldırılar daha önce de gerçekleştirilmişti. Bu terör örgütü ne zaman köşeye sıkışsa, ne zaman ciddi bir güvenlik harekatıyla karşı karşıya kalsa bu tür sivilleri de hedef alan saldırılar gerçekleştirir. Bu ilk defa olan bir olay değil. Bu dahi terör örgütünün çirkin yüzünü açık bir şekilde ortaya koyuyor.”

“TERÖRİSTE KİM DESTEK OLURSA ONUN KARŞISINDA DİMDİK DURACAĞIZ”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesine de değinen Davutoğlu, “Sayın Bahçeli'ye teşekkür ettim. Çünkü talep kendisinden geldi. Çok açık bir ifadeyle, teröre karşı mücadelede destek beyan ettiler. Alınacak tedbirlerin hepsinde hükümetin yanında olacaklarını ifade ettiler. Bu noktada tabi muhalefet lideri olarak kendisinden gelen bu desteğe teşekkür ettim. Terör saldırılarından sonra her seferinde ortak tavır için çağrıda bulunduk. Ama maalesef bu çağrılara istediğimiz ölçüde cevap gelmedi hiçbir zaman. Ümit ederiz bu sefer bütün partiler terörü lanetleme konusunda ortak tavırda buluşurlar. Daha önceki saldırılarda olduğu gibi, daha biz canlarımızı hastanelere taşırken, 'Katil devlet' diye, son olarak da yine Başbakan olarak hükümete dönük, 'katil' diye yaklaşım sergileyenlerin tutumlarında bir samimi bir değişim olacağına inancımı kaybettim. Bu günler bütün siyasiler için bir imtihan günüdür. Tavrımız açıktır. Terörün karşısında dimdik duracağız. Teröriste kim destek olursa onun karşısında dimdik duracağız. İster siyasi olsun, ister içeride olsun, ister dışarıda olsun canımıza kasteden kim olursa olsun yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Eğer bu anlamda canımıza kastetme tavrını sürdüren odak varsa onlarla da Türkiye’nin içinde ve dışında her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.