SON DAKİKA
Hava Durumu

NASA'dan Gangnam Style

Ünlü pop şarkıcısı PSY'nin çıkardığı ve tüm dünyada bir fenomen haline gelerek internette tıklanma rekorları kıran Gangnam Style şarkı

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2012 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2012 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
NASA'dan Gangnam Style
Ünlü pop şarkıcısı PSY'nin çıkardığı ve tüm dünyada bir fenomen haline gelerek internette tıklanma rekorları kıran Gangnam Style şarkısına ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA) “Johnson Style” ismiyle rakip çıktı.

 



Gangnam Style ile aynı müzikal altyapının kullanıldığı, şarkının NASA versiyonu parodisinde orijinal klipten de esinlenildiği görüldü. NASA’nın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada klibi Johnson Uzay Merkez Yolculuğu biriminin NASA personeliyle birlikte hazırladığı ve klipte birçok astronotun da yer aldığı belirtildi. Yayınlandığı günden itibaren bir milyarın üstünde izleyiciye ulaşan Gangnam Style'ın parodisi ise sadece 5 günde 3,5 milyonu geçti. Şarkının sözleri ''NASA Johnson'ın Uzay Merkez Yolculuğu Birimi'ne Hoşgeldiniz'' ile başlarken şarkının sözlerinde ''Biz burada günlük hayatı etkileyecek araştırmalar yapar ve onları insanlı uzay araçlarıyla uzaya fırlatırız'' gibi birim hakkında açıklayıcı bilgilere de yer verildiği görülüyor. Araştırma sahasında, uzay mekiklerinin ortasında astronotlar ve bilim insanlarının katılımıyla çekilen klip güldürücü ögeler barındırırken NASA araştırma görevlilerinin PSY'nin fenomen haline gelen dansını yaptıkları da gözden kaçmıyor. NASA personelinin Gangnam dansında ne kadar başarılı olduklarına ise ilerleyen zamanlarda dünyada bulacakları yankı karar verecek.

Parodinin yapım aşaması ise şu şekilde gelişti. NASA'nın Johnson biriminde stajyer olarak görev alan Joyce Kenon'ın aklına bir fikir geldi. Dünya çapında büyük ses getiren Gangnam Style şarkısına kendi sözlerini yazan Joyce, yeterli zaman bulamaması sebebiyle projesine devam etmekte zorlandı fakat asla bu projeyi tamamlamaktaki tutkusunu yitirmedi. Birçok stajyer de projenin muhtemel etkisini göz önünde tutarak projeyi ele aldı. Videonun stajyer öğrenciler tarafından hazırlanan ilkel halinin geliştirilmesinde yardımcı olan Ronak Dave ve Brian Schwing prodüksiyonda önemli görevler aldı. Şu an NASA'da görevli olan ve aynı zamanda eski bir stajyer olan Adam Naids de videonun geliştirilmesinde yapımcı olarak arkadaşlarıyla büyük rol paylaştı. Schwing tarafından tekrardan yazılan şarkı sözleri kabul edildiğinde stajyer Eric Sim şarkı sözlerinin üzerine Gangnam Style şarkısının enstrümantel versiyonunu kaydetti. Film yapımı ve video hazırlığı konusunda deneyimli Gary Jordan bu noktada ipleri eline aldı. Dave, Schwing ve Naids de Johnson birimindeki tüm eşe dosta ulaşarak filmin NASA'nın farklı birimlerinde de çekilmesi konusunda onay aldı. Uzun ve yoğun bir sürecin ardından Kasım ayının ortalarında parodinin hazırlanması için çalışmalara başlanıldı. NASA'nın birçok tanınmış birimi çekimler için kullanıldı. Johnson Birimi'nin birçok üyesinin yer aldığı videoda astronot Clayton Anderson da videoya yaptığı Gangnam dansıyla katkıda bulundu. Kısa bir süre sonra Michael Massimino ve Tracy Caldwell Dyson adlı astronotlar da sergiledikleri eforlarla projede yer aldı. Neredeyse tüm NASA personeli de çalışma alanlarını video için dışarıya açarak parodinin çekiminde yardımcı oldu.

Gangnam Style’ın bugüne kadar Atilla Taş versiyonu da olmak üzere birçok taklidinin yapılmış olmasına rağmen Johnson birimince hazırlanan bu parodi eğitici özellikleriyle diğerlerinden ayrılıyor ve aslında NASA için emsalsiz bir reklam çalışması olarak da tasvir edilebilecek bir noktada duruyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.