SON DAKİKA
Hava Durumu

Nesli tükenmekte olan Lemurların 3 yavrusu oldu

Nesli tükenmek üzere olan Bursa Zoopark’taki sevimli lemurların biri ikiz, 3 ayrı yavrusu dünyaya geldi. Bakıcılarının elleriyle beslediği e

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2014 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2014 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nesli tükenmekte olan Lemurların 3 yavrusu oldu
Nesli tükenmek üzere olan Bursa Zoopark’taki sevimli lemurların biri ikiz, 3 ayrı yavrusu dünyaya geldi. Bakıcılarının elleriyle beslediği emzirme dönemindeki annelere, özel bir beslenme programı uygulanırken, sevimli ikiz lemurlara fındık ve fıstık, diğerine ise üzüm adı verildi.

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği üyesi Bursa Hayvanat Bahçesi'ne geçen sene Hollanda'daki Amersfoort Hayvanat Bahçesi'nden bağışlanan lemurlardan birinin ikiz diğerinin ise tek yavru dünyaya getirmesi herkesi sevince boğdu. Annesinin sırtından hiç inmeyen yavrular, hem bakıcılarının hem de kolonilerinin gözdesi oldu. Bakıcılar, sütten kesilmemesi gereken anne lemurlar için seferberlik başlattı.

MEYVE KOKTEYLİ GÖZ KAMAŞTIRIYOR
En çok muzu seven lemurların diğer vitaminlerden de tüketmeleri için özenle hazırlanan tabaklarına, türlü türlü meyveler ilave edildi. Özel bir beslenme programı uygulanan çiçeği burnundaki iki annenin iştahının yerinde olması herkesi sevindirdi. Bakıcılarının, üzerlerine titrediği sevimli anne lemurları elleriyle beslemeleri dikkatlerden kaçmadı. Bir yavrusunu sırtına diğerini de koynuna alarak ikiz büyüten anne lemurun, tek yavrusunu taşıyan anneye göre halinden şikayetçi olmaması ve koloninin yavruları benimsemesi herkesi mutlu etti. Annelerini kıskandırmamak için kimsenin dokunmadığı yavru lemurların cinsiyeti ise henüz bilinmiyor. 5 ay daha annelerinin sırtında son derece güvenli bir hayat sürecek olan yavru lemurlar, kendi ayakları üzerinde durmaya başladığında da cinsiyetleri belli olacak.
Bursa Zoo Park’ta 7’si halka kuyruklu, 2’si kırmızı yakalı toplam 9 lemurdan biri 6 ay önce de bir doğum yapmış, bu yavruya da 'boncuk' adı verilmişti.

“HERKES ONLARIN MUTLULUĞU İÇİN ÇALIŞIYOR”
Bursa Zoopark Müdürü Nermin Sığırcı, Nisan ayı ortalarında dünyaya gelen 3 lemurun sevincini yaşadıklarını ifade ederek, “Yavrularımız, hayvanat bahçemizin yeni misafirleri oldu. Lemur kolonisini, geçen sene Hollanda’nın Amersfoort Hayvanat Bahçesi'nden getirdik. Şu anda sayıları 13’e ulaştı. Doğduklarından beri bakıcılarımız onların üzerine titriyor. Teknik personelimiz, mutlulukları için çalışıyor. Burada onlar için doğal bir ortam oluşturduk. Lemurlar ağaçta yaşamayı çok seviyor. Hem kapalı alanları hem de bahçeleri var. Mayıs ayı içinde oldu iki lemurumuz doğum yaptı. Biri ikiz diğeri tek yavru dünyaya getirdi” dedi.

“ANNELERİ ŞUANDA YAVRULARINI SIRTINDA TAŞIYOR”
Yavrularını emzirmek zorunda olan anne lemurları özel enerji içerikli besinlerle beslediklerini kaydeden Müdür Sığırcı, “Anneleri yavrularını sırtında taşıyor. 5-6 ay boyunca yavrusunu bu şekilde büyütecekler. Sosyal hayvanlar. Birbirleriyle de çok ilgililer. Yavruları da koruyorlar, şuanda bir problem yok. Koloni de bizler de çok mutluyuz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.