SON DAKİKA
Hava Durumu

Neticeyi görmek istiyoruz

Başbakan Erdoğan, yurtdışında terör örgütüne yönelik operasyonlara dair, ''Bu teröristler teslim edilmediği sürece bizim için anlamı

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2013 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2013 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Erdoğan, yurtdışında terör örgütüne yönelik operasyonlara dair, ''Bu teröristler teslim edilmediği sürece bizim için anlamı yok. Biz neticeyi görmek istiyoruz'' dedi.


 
 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Bidzina Ivanishvili ile baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Almanya, Fransa ve Yunanistan'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların neticesini görmek istediklerini belirten Başbakan Erdoğan, ''Bize bu teröristler teslim edilmediği sürece şu andaki atılmış adımların bizim için de hiçbir anlamı yoktur. Çünkü biz, neticeyi görmek istiyoruz, bu neticenin şu anda özlemi içerisindeyiz'' dedi.

''Almanya ve Fransa'nın attıkları adımların başlangıcından öte neticesi bizi ilgilendiriyor'' şeklinde konuşan Başbakan Erdoğan, Fransa'nın yeni bir fasıl açma teklifi ile ilgili olarak da ''Bundan sonraki süreci, öyle zannediyorum ki İrlanda'nın dönem başkanlığında, olumlu istikamette etkileyebilir. Bunu da bu süreç içerisinde göreceğiz'' ifadelerini kullandı.

Tutuklu Türk vatandaşları

Görüşmelerde Türkiye ve Gürcistan arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel ve insani ilişkilerin yanı sıra kültür varlıklarının korunmasına yönelik adımların da ele alındığını söyleyen Başbakan Erdoğan, ''Ayrıca Gürcistan'da tutuklu ve hükümlü olan vatandaşlarımızın durumunu ve ülkemize nakli konusunu görüştük'' dedi.

Ahıska Türklerinindurumu

Görüşmelerde Ahıska Türklerinin durumunun da ele alındığını kaydeden Başbakan Erdoğan, ''70 yıl önce atayurtlarından zorla koparılan ve yıllardır sürgünde sıkıntı çeken Ahıska Türklerinin, Gürcistan'a dönüş sürecini ele aldık. Sayın Başbakan'ın bunlara olumlu bakması bizleri mutlu etmiştir'' diye konuştu.

Gürcistan Başbakanı Ivanishvili

Gürcistan Başbakanı Bidzina Ivanishvili de konuşmasında ''Türkiye, Gürcistan'ın bir numaralı ticaret ortağıdır. Türkiye'de istihdam edilen birçok Gürcü vatandaşımız da vardır. İşbirliğimizi gelecekte daha da geliştireceğimize inanıyorum'' dedi.

Ivanishvili, ''Kültür miraslarının korunması herkes için bir görevdir. Bunları muhakkak korumamız lazım. Bu nedenle, ülkemdeki Türk ve Osmanlı eserlerinin yeniden kaydının yapılması gerektiğini düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Başbakan Ivanishvili tutuklu nakline ilişkin olarak da şunları söyledi:

''Tutuklu nakli tabiatıyla karşılıklı olarak yapılacak. Gürcistan'daki (Türk) hükümlüler Türkiye'ye, Türkiye'deki Gürcü tutuklular da Gürcistan'a nakledilecek.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.