SON DAKİKA
Hava Durumu

Ölü sayısı 138, enkaz altı 'sıkıntılı'

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2011 02:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2011 03:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ölü sayısı 138, enkaz altı 'sıkıntılı'
Kameraların önüne geçen Başbakan Erdoğan, son bilgilere göre Van merkezde 93, Erciş’te 45 kişinin öldüğünü söyledi. Erciş’te enkaz altındaki durumla ilgili 'sıkıntılı' ifadesini kullanan Erdoğan, köylerdeki yıkımın büyük olduğunu dile getirdi.

Van’ı vuran 7.2’lik depremle ilgili en yetkili ağızdan açıklamalar geldi.

Van’da basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, şu ana kadarki ölü sayısının 138, yaralı sayısının ise 350 olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın, özellikle büyük yıkım yaşanan Erciş’te enkaz altında kalanlara dikkat çekmesi ve sağlıklı iletişim kurulamayan köylerdeki yıkımın büyük olduğunu dile getirmesi, ölü sayınının artacağı yönündeki endişeleri destekler niteklikteydi.

Akşam saatlerinde Van’a giden ve Erciş’te incelemelerde bulunan Başbakan Erdoğan, Van dönerek Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde oluşturulan kriz merkezinde yetkililerden brifing aldı.

Kentteki son durumu, "Merkezde 93, Erciş’te 45 ölü var. Merkezde 350 yaralı var. Amaç özellikle Erciş’te enkaz altında kalanlara ulaşabilmek ve kaç kişi olduğunu bilmiyoruz. Köylerde de kerpiç evler tamamen yıkılmış durumda..." sözleriyle özetleyen Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

"KÖYLERDEKİ KERPİÇ EVLER YIKILDI"
''Şu anda enkaz kaldırma çalışmaları gerek Van merkezde ve gerekse Erçiş'te zor şartlar altında devam ediyor. En Maksibet önemli sıkıntımız, ağırlıklı olarak köylerde oldu. Zira köylerdeki kerpiç evlerin hemen hemen tamamına yakını yıkık diyebiliriz.

Onun için Erçek beldesi, Çomaklı köyü, Hıdır köyü, Kasımoğlu köyü, Topaktaş köyü, Yalınağaç köyü, Elekli köyü, Yaylıyaka köyü, Sarmaç köyü, Seyrantepe köyü, Abdulgazi Mahallesi...

VAN MERKEZDE 93 ÖLÜ
Van merkez'de şu anda elimizdeki bilgilere göre 93 ölümüz var. Allah'tan kendilerine rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun diyorum. Bunun yanında Van merkezde 350 yaralı var...

45 ÖLÜ VE DURUM SIKINTILI!
Erciş ile ilgili durum, şu anda çok daha farklı, daha sıkıntılı. Orada yıkık bina olarak 55 kadar Erciş merkezde yıkık bina var. Tabii bunlar apartmanlar ağırlıklı olarak ve buralardaki enkaz kaldırma çalışmaları şu an itibariyle devam ediyor. Burayla ilgili şu andaki yine ölü sayımız gelen bilgiler itibarıyla 45 sayımız var. Fakat enkaz altındaki ölü sayısı şu anda tabii bilinmiyor.

Bu noktada bir rakam vermek mümkün değil, temennimiz onlara canlı olarak ulaşabilmek, onları kurtarabilmek. Ve bu noktada yoğun olarak çalışmalar bütün gece boyunca da devam edecek. Ve yarın da bu çalışmalar aynı şekilde artık netice alıncaya kadar tabii devam edeceğiz.''

ntvmsnbc ve Ajanslar
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.