SON DAKİKA
Hava Durumu

On binlerce Müslüman, Mavi Marmara Şehitleri için yürüdü!

Siyonist İsrail’in terörist saldırısı Mavi Marmara felaketinin 5. Yıldönümünde İstanbul Fatih Camii’nden Edirnekapı Şehitliği’ne ‘Özg

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2015 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
On binlerce Müslüman, Mavi Marmara Şehitleri için yürüdü!

Siyonist İsrail’in terörist saldırısı Mavi Marmara felaketinin 5. Yıldönümünde İstanbul Fatih Camii’nden Edirnekapı Şehitliği’ne ‘Özgür Kudüs Yürüyüşü’ düzenlendi.

Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkan on binlerce gönüllü müslüman, Mavi Marmara felaketinin yıldönümü olan dün İstanbul Fatih Camii’nde bir araya geldi. İkindi namazını cemaat olarak kılan gönüllüler, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım ve Yazar Abdurrahman Dilipak’ın konuşmasını dinlemelerinin ardından Fatih Camii önünden yürüyüşe başladı. Kısmen trafiğin kapatıldığı yürüyüş yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Yürüyüş boyunca Siyonist İsrail, ABD, Esed ve Sisi karşıtı sloganlar atıldı ve şehit olan Mavi Marmara filosu gönüllülerinin isimleri okunarak gıyabi yoklama yapıldı. ‘Mavi Marmara Onurumuzdur’ diyerek Mavi Marmara şehitlerinin de bulunduğu Edirnekapı Şehitliği’ne ulaşan gönüllüler yürüyüşün bitmesinin ardından hep birlikte dualar okudu. Yürüyüş ve etkinliğe, Mavi Marmara şehitlerinin aileleri ve yakınları, ulusal ve uluslararası sivil toplum ve insan hakları örgütlerinin temsilcileri, kanaat önderleri, sanatçılar,gazeteciler, Filistinli yetimler ve aileleri, yerli ve yabancı aktivistler katıldı.

Gazze’ye insani yardım götürmek üzere 28 Mayıs 2010 günü İHH öncülüğünde ve “Rotamız Filistin yükümüz insanı yardım” sloganı ile yola çıkan Mavi Marmara Özgürlük Filosu, Siyonist İsrail’in terörist saldırısına uğramıştı. 31 Mayıs sabahı gönüllüler sabah namazında iken Siyonist İsrail tarafından düzenlenen saldırıda şehit olanlar: Furkan Doğan, Ali Haydar Bengi, Cengiz Songur, Çetin Topçuoğlu, Necdet Yıldırım, İbrahim Bilgen, Fahri Yaldız, Cevdet Kılıçlar, Cengiz Akyüz, Uğur Süleyman Söylemez.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.