SON DAKİKA
Hava Durumu

Önce abluka kalksın

Mavi Marmara mağdurları: ''Gazze'ye abluka tamamen kalkmadan tazminat konusunun masaya yatırılmasına taraftar değiliz''

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2013 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2013 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mavi Marmara mağdurları: ''Gazze'ye abluka tamamen kalkmadan tazminat konusunun masaya yatırılmasına taraftar değiliz''


 
 

İsrail'in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırıda bulunanlar, Gazze'ye abluka tamamen kalkmadan tazminat konusunun masaya yatırılmasına taraftar olmadıklarını açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan ve 9 Türk'ün öldüğü Mavi Marmara gemisinde bulunan yolcular, Haliç'te bağlı bulunan Mavi Marmara gemisinde İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi ve tazminat konularını değerlendirdi.
Mavi Marmara Özgürlük Filosu yolcuları adına basın açıklamasını Musa Coaş okudu.
Coaş, 31 Mayıs 2010'da İsrail'in 9 kişinin hayatını kaybettiğiMavi Marmara gemisine yaptığı operasyondan 3 yıl sonra Netenyahu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan telefonla arayarak özür dilediğini hatırlatarak ''Mavi Marmara'nın yola çıkış gerekçelerini görmezden gelerek, özrün kabul edilmesinin bir şartı olan tazminat konusunun basında tartışılmasına, kendileri adlarına rakamların ortaya atılarak hesaplar yapılmasına üzüldüklerini söyledi.
Musa Coaş, ''Tazminat alınırsa davalar geri çekilmeli'' beklentileriyle ''Tazminatınızı alıp konuyu kapatın'' yaklaşımlarının arttığı günlerde konuyla ilgili düşüncelerini kamuoyuyla paylaşmak için bir basın toplantısı düzenlediklerini dile getirdi.
Gazze'de ablukanın devam ettiğine değinen Coaş, şunları söyledi:
''Bölge insanlarının sağlık, barınma ve beslenme ihtiyaçları rahatlıkla karşılayacağı serbest dolaşım imkanları sağlanmadan, Gazze halkının Akdeniz'de balıkçılık faaliyetini kolaylıkla sürdürebildiğini görmeden, dışarıdan kara ve deniz yoluyla yardımların Gazze'ye ulaşımı açık hale gelmeden, yani abluka tamamıyla kalkmadan bizler tazminat konusunun masaya yatırılmasına taraftar olmadığımızı belirtmek istiyoruz. Bu noktada zaten sınırlı devam eden yardım akışının İsrail tarafından onun kontrolü ve tasnifiyle Gazze halkına ulaştırıldığı gerçeğinin, bahsettiğimiz ablukanın kalkması talebimize karşılık gelmediğinin de anlaşılması gerekmektedir.''
İsrail'in çok açık olmasa da özür ifadelerini kullandığı, böylece suçlu olduğunu, suç işlediğini ikrar ettiğini vurgulayan Coaş, İsrail'in özrünün suçu işleyen askerlerini yargılayıp cezalandırması ile inandırıcı olabileceğini bildirdi. Coaş, İsrailli asker ve komutanlar aleyhine açtıkları davaları devam ettireceklerini, ödenecek tazminatlar karşılığında bu davalardan vazgeçme yaklaşımlarını kabul edilebilir bulmadıklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.