SON DAKİKA
Hava Durumu

Organ bağışına dikkat çekildi

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, vatandaşların dikkatini organ bağışına çekmek için Devlet Hastanesi'nde bağış standı açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2012 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2012 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, vatandaşların dikkatini organ bağışına çekmek için Devlet Hastanesi'nde bağış standı açıldı.

Türkiye'de her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında organ bağışının önemine dair çeşitli faaliyetler yapılıyor. Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'nde de organ bağışı standı açıldı. Hastane yönetimi ve ilgili doktorlar, vatandaşları organ bağışı konusunda bilgilendirdi. Konuyla ilgili hazırlatılan broşürler dağıtılırken, nakil kimlerden yapılır, hangi organ ve dokuların bağışı yapılabilir ve organ bağışıyla ilgili merak edilen diğer konular vatandaşlara anlatıldı.

Devlet Hastanesi Başhekimi Erol Bağcıvan, ülke genelindeki organ bağışı oranına dikkat çekerek, "Ülkemizde son yıllarda organ bağışı yapan vatandaşlarımızın sayısında az da olsa bir artış var. Ancak kişinin vefatından sonra gerçekleşen organ bağışı oranında bir artış yok. Bağışlanan bir organ ya da bir doku başka hayatları kurtarıyor" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.