SON DAKİKA
Hava Durumu

Orman köylülerinin hakları korunacak

TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, meclis gündemine gelen Büyükşehir Kanunu'nu

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2012 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2012 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, meclis gündemine gelen Büyükşehir Kanunu'nun kabul edilmesi halinde köylülerin haklarının korunacağını söyledi. 

MODEF EXPO Mobilya Fuarı'nı gezmek için İnegöl’e gelen AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Yiğit, Büyükşehir Kanunu ile İnegöl'ün 91 köyünün mahalle olacağının hatırlatılması üzerine, "Köylerimizin kesinlikle meraları korunacak. Köylülerimize her türlü katkı sağlanacak. 2B'den gelecek 25 milyar liranın yüzde 10'luk kısmını köylülerimiz için ayırdık. Orman köylülerini elbette korumak mecburiyetindeyiz. Hakları aynen korunacaktır. Dolu ve havaların sıkıntılı geçmesi sonucunda zarar meydana geldi. Mahsuldeki zarar üreticilerimizi zor durumda bıraktı. Borçların ertelenmesi için Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ile görüştük. İkisi de ertelemeyi kabul etti. Fakat şu anda sübvanse olması lazım. Daha sonuçlanmadı. Olumlu sonuçlanmasını tahmin ediyoruz. İnegöl şirin bir ilçe. İnsanları dayanışma içerisinde. Gerçekten de toprağı verimli olan bir ilçemiz. Köftesi ve mobilyası meşhur. Böyle güzel bir yerleşim birimine hizmet bize mutluluk veriyor" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.