SON DAKİKA
Hava Durumu

Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verildi

Gezi davasında Osman Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verildi. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2022 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2022 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verildi

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Gezi Parkı Davası'na çok sayıda milletvekili, konsolos ve basın mensupları katıldı.

Mahkeme, 17 sanığın yargılandığı davada, tek tutuklu sanık olan Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma ise 22 Nisan'a ertelendi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

Osman Kavala ve Mücella Yapıcı için Türkiye Cumhuriyeti'ni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs'ten ağırlaştırılmış müebbet, 6 sanık için ise teşebbüse yardım suçundan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

"Yıllardır savunma yapıyorum, hala aynı yerdeyiz, artık savunma yapmak istemiyorum" diyen Kavala, görülmesi devam eden duruşmada yeniden savunma verdi.

"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"

Kavala "Gezi davasında beraat ettikten sonra 2 ayrı suçlamadan dolayı tutuklu bulundum. Henri Barkey ile görüşmelerle ilgili olarak herhangi bir somut bilgi, belge olmadığını beyan ettik. Çalışma ofisim Taksim’e çok yakın konumda olduğu için zaten çok sık kullanılan bir güzergah. Bu görüşmeler sadece birbirine yakın baz istasyonundan gelen sinyale dayanıyordu. Buradaki baz istasyonundan sinyal verilmesi son derece olağandır, zaten benim telefonumdan verilen sinyallerin büyük çoğunluğu, çalışma ofisimin yanındaki baz istasyonundandır, casusluk suçunun kurucu unsurunun var olmadan böyle bir suçlama yapılması tamamen hukuk dışıdır’’ şeklinde konuştu.

DAVALAR AYRILDI

Bir diğer yandan, Gezi Parkı Davası'ndan beraat edip, casusluk davasından tutuklu bulunan Osman Kavala ile Gezi Parkı olayında yargılanan sanıkların davasının ayırıldığı bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.