SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi'ye Master Planı Geliyor

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi ve sağlıklı yaşanabilir bir ilçenin ortaya çıkması için oluştu

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2012 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2012 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi ve sağlıklı yaşanabilir bir ilçenin ortaya çıkması için oluşturulan "Şehircilik Akademisi" kapsamında önemli adımlar attıklarını belirterek, kentsel dönüşüm için odalarla birlikte Kentsel Dönüşüm Master Planı yaptıklarını söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Yönetimi ve Belediye Meclis üyelerini Ördekli Kültür Merkezi'nde ağırladı. Katılımcılara 3. yılı bitirirken adıyla Osmangazi Belediyesi'nin geçen 3 yılda yaptığı proje ve hizmetleri anlatan Dündar, dönem sonuna kadar yapılacak projeler hakkında da bilgi verdi. Osmangazi Belediyesi olarak birçok proje ve hizmet ürettiklerinin altını çizen Dündar, kültürel etkinliklerden sosyal işlere, mega yatırımlardan spor tesislerine, imar uygulamalarından kamulaştırmalara kadar yüzlerce hizmetin Osmangazi ile buluştuğunu aktardı.

Klasik belediyecilik hizmetleri olan temizlik, zabıta, altyapı ve üstyapı hizmetlerinin aksamadan yürüdüğünü, bunun yanında ise çağdaş belediyecilik hizmetleri ve mega yatırımlarla halkın yaşam kalitesinin arttığını kaydetti.
240 bin ton sıcak asfalt, 195 bin ton soğuk asfaltla ilçede asfaltlanmamış yol kalmaması için önemli bir çalışma yürütüldüğünün altını çizen Dündar, 51 çıkmaz sokağın açıldığını, 50'nin üzerinde yeni parkın ilçeye kazandırıldığını, tip muhtarlıklar ve mahalle hizmet binalarıyla ilçenin dört yanının hızla geliştiğini kaydetti. Osmangazi'de sağlıklı nesiller yetişmesi için spor yatırımlarına büyük önem verdiklerinin de altını çizen Dündar, "Ovaakça Futbol Sahası'nı tamamladık açılışını yapacağız. Alaşar Spor Sahası'nı hizmete açtık. Alacahırka Spor Tesisleri'nin önümüzdeki günlerde temelini atıyoruz. Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri de Türkiye'de marka olacak yatırımlar arasında yerini alıyor. İhalesini yaptık önümüzdeki dönemde temelini atacağız. Burası sadece Osmangazi'nin değil Bursa'nın projesi olacak. Hamitler Spor Tesisi, Demirtaş Yüzme Havuzu, Demirtaş Atıcılık ve Trap Tesisleri bu dönemde yapılacak" dedi.

Mahallelerin gelişimine önem verdiklerini ve bu kapsamda 10 mahalleye tip muhtarlık yapıldığını 3 mahalleye de mahalle hizmet binası yapılacağını aktaran Başkan Dündar, "Yine Demirtaş'ta meydanı düzenliyoruz. Projede son rötuşları yapıyoruz. Burayı etap etap tamamlayacağız" dedi.
Tarihi kültürel mirasa sahip çıkma çalışmalarına da değinen Dündar, küçüklü büyüklü 103 projenin hayata geçirildiğini, birçoğunun açılışını yapmaya bile fırsat bulamadıklarını vurguladı.

BEYLİKTEN İMPARATORLUĞA MÜZESİ AÇILACAK

Nilüfer Köylü Pazarı, Sümbüllü Bahçe Konağı, Surüstü Konak, Ertaş Bakırcılar Çarşısı, Kozahan Rolöve çalışması, Ulucami Batı Caddesi cephe yenileme çalışmaları, Abdal Kültür Evi, Somuncu baba Fırını, Karabalçık hamamı Restorasyonu, Yorgancılar çarşısı girişi gibi çok önemli eserlerin Bursa'ya kazandırıldığını anlatan Dündar, Bursa'ya vizyon kazandıracak "Panorama Beylikten İmparatorluğa" müzesi içinde çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi.
Başkan Dündar, Bursa kent merkezindeki trafik sorununa köklü çözüm üretmek amacıyla projelendirilen 5 mega otoparktan 2'sinin tamamlandığını üçüncüsünde ise çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Dündar, "Uluyol Katlı Otoparkı ve Selimiye-İntizam Katlı Otoparkı ve Yaşam Alanı'nın açılışını yaptık. Çarşamba Katlı Otoparkı ve Pazar Alanı ile Fatih-Çiftehavuzlar Kapalı Pazar Alanı ve Yeraltı Otoparkı'nı ise yüzde 70 oranında tamamladık. İnşaatlar büyük bir hızla sürüyor. Önümüzdeki dönemde bu projeleri tamamlayarak hizmete açacağız" diye konuştu.

Aktarhüssam Katlı Otoparkı'nda ise kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını ve kısa süre içinde ihaleye çıkılacağını anlatan Dündar, bugüne kadar Bursa'da 3 bin olan kapalı otopark kapasitesine bir dönemde bin 200 ilave yaptıklarının altını çizdi.

MASTER PLANI GELİYOR

Osmangazi Belediyesi olarak Bursa'nın merkezinde kaçak yapılaşmanın önlenmesi ve planlı bir yapılaşma ile kentin gelişmesi amacıyla oluşturdukları "Şehircilik Akademisi" kapsamında ilçenin geleceğine yönelik önemli adımların ortak akılla atıldığını anlatan Başkan Dündar, kentsel dönüşüm için odalarla birlikte "Kentsel Dönüşüm Master Planı" yaptıklarını söyledi. Bursa'nın TOKİ alternatifi dışında özel sektörle kentsel dönüşümünü sağlaması için yeni caddeler ve yollar açmanın yanı sıra mevcut cadde ve sokakları da genişlettiklerini aktaran Başkan Dündar, kaçak yapılaşmayla da kararlılıkla mücadele ettiklerinin altını çizdi.

Osmangazi Belediyesi'nin bu dönemde birçok mega projeyi daha hayata geçireceği vurgulayan Dündar, Türkiye'nin en önemli sosyal belediyecilik çalışmalarından biri olan "Başkan Mahallemizde" projesinin de amacına ulaştığını kaydetti.
5 ay içinde 80'i aşkın mahalleyi ziyaret ettiklerine değinen matadorbet giriş Dündar, "Osmangazi'nin geleceğini Osmangazililerle birlikte planlıyoruz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.