SON DAKİKA
Hava Durumu

'Oyun bağımlılığı' Akıl hastalığı olarak kabul edilecek

Dünya sağlık Örgütü’nden oyun severler için olmasa da günün büyük bir kısmınü bilgisayarda oyun oynarak geçirenler için kötü haber v

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2017 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2017 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Oyun bağımlılığı' Akıl hastalığı olarak kabul edilecek
Dünya sağlık Örgütü’nden oyun severler için olmasa da günün büyük bir kısmınü bilgisayarda oyun oynarak geçirenler için kötü haber var. Hem sağlığınız bununla birlikte toplumsal hayatınızı düzene sokmak için alışkanlıklarınızdan vazgeçmeye başlasanız iyi olur çünkü bilgisayar oyunu bağımlılığı artık akıl hastalığı kategorisinde yer alacak. Dünya sıhhat Örgütü’nün hazırladığı ‘Hastalıkların Uluslararası Sınıflaması‘ kılavuzu son olarak 1990 senesinde güncellenmişti. 

O tarihten bugüne de gelişen teknoloji ile beraber oyun alışkanlıklarımız da değişti. Sokakta oynanan birçok oyunun yerini bilgisayar ve konsol oyunları aldı. Doğal bu kimi oyuncularda zamanla bağımlılığa dönüştü.

İşte böyle bir ortamda Dünya sıhhat Örgütü de 2018’de güncellenecek teşhis kılavuzunda, bilgisayar oyunu bağlarımlılığının akıl hastalığı başlığı altında yer alması gerektiğine karar verdi.

Doğan Haber Ajansı’nın New Scientist dergisine dayandırdığı habere gore, bilgisayar oyunu bağlarımlılığı hastalık kapsamında bir isme haiz olmasa da, WHO’nun 2018 yılında 11’incisini yayınlayacağı kılavuzda bağlarımlılığın akıl hastalığı başlığı altında yer alacak. ESET güvenlik şirketi uzmanları, 500 bilgisayar oyuncusuyla yapılan bir araştırmada, iştirakçilerin yüzde 10’unun bilgisayar başlangıcında 12 ila 24 saat süre geçirdiğini açıklamıştı.

Peki her bilgisayar oyunu oynayan bağımlı mı?
WHO Akıl Sağlığı Departmanı’ndan Vladimir Poznyak bilgisayar oyunu bağımlılığının önemli bir mevzu olarak tanınmasının eleştiri bulunduğunu söyledi. Poznyak, “sağlık uzmanları bilgisayar oyunu bağımlılığının ciddi neticeları olabileceğini fark etmeli. Her alkol içen insanın alkolik olmadığı benzer biçimde bilgisayar oyunu oynayan herkeste de akıl hastalığı bulunmuyor. Fakat belirli durumlarda aşırı bilgisayar oyunu bağlarımlılığı negatif etkisinde bırakır yaratabilir” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.