SON DAKİKA
Hava Durumu

Oyuncak tabancayla PTT soygunu mahkemede

Bursa'da oyuncak tabanca ve kar maskesiyle PTT'yi soyup kaçarken yakalanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2012 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2012 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da oyuncak tabanca ve kar maskesiyle PTT'yi soyup kaçarken yakalanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Soygun anı kameralar tarafında saniye saniye görüntülenen sanık, ilk kez çıktığı hakim karşısında kendisini takip eden polisten kaçmadığını, ekiplerin selektör yapması üzerine sağa sinyal verip durarak teslim olduğunu söyledi.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "yağma" suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen E.B. (24), ilk defa hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 1.5 ay önce başına kar maskesi takıp oyuncak tabancayla girdiği PTT Duaçınar Şubesi'nde bir kişiyi rehin alıp kasadaki 10 bin lirayla kaçarken polis tarafından yakalandığı iddia edilen E.B., hakkındaki suçlamaların doğru olduğunu söyledi. Emniyetteki ifadesinde soygunu biriken kredi kartı borçları yüzünden yaptığını ifade eden E.B., bunların doğru olduğunu söyleyip sadece bir hususun değiştirilmesini istedi.

Polislerden kaçmadığını anlatan sanık E.B., "İddianamede atılı suçlamalar doğrudur. Yalnız yakalanma hususu, orada belirtildiği gibi olmamıştır. Ben PTT şubesinden çıktım. Araba ile kaçarken arkamdan gelen sivil polisler bana selektör yaptı. Ben de teslim olmak için sinyal verdim. Sağa çekip teslim olmak için durdum. Buna rağmen beni sanki kaçıyormuşum gibi yazmışlar" dedi.

Hakimin sorusu üzerine psikolojik problemleri olduğunu ifade eden E.B., "Benim daha evvel de psikolojik problemlerim olmuştu. 8 ay evvel intihar etmeye çalıştım. Bir sebep söylemeyeceğim ama hayatıma son vermek istemiştim. Öğrenimimi liseye kadar normal olarak sürdürdüm, askerliğimi normal olarak yaptım. Bir problem yaşamadım" diye konuştu.

Duruşmaya müşteki olarak katılan G.K. (17), başına silah dayayıp soygunu gerçekleştiren sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

K.Y. (33), olay anında gişe görevlisi olarak şubede bulunduğunu belirtirken, PTT'den toplam 10 bin 825 lira çalındığını söyledi.

Şahitleri dinleyen mahkeme, sanığın Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek cezai ehliyeti hususunda rapor alınmasına karar verdi. Dava, eksiklerin tamamlanması için ertelendi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.