SON DAKİKA
Hava Durumu

'Özel öğrencilere özel sera'

BEBKA tarafından desteklenen "Engelsiz Eğitim Projesi" ile hafif düzeyde engelli öğrencilerin eğitildiği Nilüfer Özel Eğitim Mesleki Eğitim M

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2015 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2015 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Özel öğrencilere özel sera'
BEBKA tarafından desteklenen "Engelsiz Eğitim Projesi" ile hafif düzeyde engelli öğrencilerin eğitildiği Nilüfer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'ne kurulan cam serada eğitimini tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı.

 

 

Nilüfer Kaymakamlığınca hayata geçirilen ve Bilecik Eskişehir Bursa Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından hibe destekli "Engelsiz Eğitim Projesi" ile hafif düzeyde engelli öğrencilerin bulunduğu Nilüfer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nde cam serada eğitimini tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı.

BEBKA tarafından 328 bin 470 lirası karşılanan ve toplam 437 bin 960 liraya mal edilen proje ile Nilüfer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'ne cam sera ve kış bahçesi kuruldu.

Okulda eğitim gören ve yeni açılan Seracılık Bahçecilik Bölümü'nü bitiren ilk öğrencilere sertifikaları törenle verildi. Serada yaklaşık 4 ay aldıkları eğitimle domates yetiştiren öğrenciler hem rehabilite oldu hem de meslek edindi.

Ajans Genel Sekreteri Taner Değirmenci, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, kalkınmanın hem ekonomik hem de sosyal olarak dengeli yürütülmesi gerektiğine dikkat çekerek, "BEBKA'nın hem ekonomik hem de sosyal kalkınmayı seviyeli bir şekilde ilerletmekle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sosyal kalkınma ayağı olmadan sadece ekonomik kalkınmayla, kalkınmanın tamamlanacağını söyleyemeyiz. O yüzden tüm grupları içeren bir kalkınma modelini hayata geçirmek gerekiyor. Burada da dezavantajlı grupların durumu gerçekten önemli. Biz de ajans olarak mümkün olduğunca bu konulara destek vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra öğrencilere sertifikaları, Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdulkadir Karlık ve BEBKA Genel Sekreteri Taner Değirmenci tarafından verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.