SON DAKİKA
Hava Durumu

Özhaseki'den Ankara için 111 dev proje!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Ankara için 111 pro

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2019 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2019 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Özhaseki'den Ankara için 111 dev proje!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Ankara için 111 projesini açıklıyor.



Özhaseki, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında 2019-2024 projelerini açıklıyor. Ankara için 111 projesi bulunan Özhaseki'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

— Kültür yolu projesini Ankara'ya kazandıracağız. Özel yürüyüş yolları yapılacak. Onlarca proje var. İkinci başlığımız sosyal projeler alanında. Uyanık kütüphaneler. 24 saat açık olan mekanlardan bahsediyorum. Birçok öğrenci ders çalışmak için uygun fırsat bulamıyor. Bu kütüphaneler 24 saat açık olacak. 10 tane kadar 7/24 çalışacak kütüphaneler olacak.

— 3Ç diye tarif ediyorlar; çay, çorba, çamaşır… Okul bölgelerinde girişlerde çocuklar kupa içerisinde çorba içebilecekler. Çamaşırını teslim edip okuldan çıkınca tertemiz alıp götürebileceği bir ortam.

— Üçüncü bölümümüz çevre alanında. Çevre bizim için önemli. Sıfır Atık Projesi. Sıfır atık olur mu? Evet oluyor. 1 yıl kadar neredeyse bakanlığımızda uyguladık. Şu anda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na çöp kamyonları uğramıyor.

— Bir başka konu sahipsiz hayvanlarlar. Bunlara barınaklar yapabiliriz ama adeta hayvan hapishanesi haline dönüştürmemek lazım.

— Çocuk şehri projeleri. Yaklaşık 1 milyon metrekare üzerinde yapacağız bunu. İçerisinde 100'den fazla etkinlik var. 2019 baharında başlarız, 1 sene sürmeden de bitiririz diye düşünüyorum. Bütün mahallelerde etüt merkezleri, kreşler ve çocuk oyun evlerinin yapılması.

— Beşinci bölüm yeşille ilgili. Tam 13 adet Millet Parkı yapılmasını planladık. 3 tanesi zaten bakanlık döneminde bildiğimiz yerler ama 10 tanesi yeni başlayacağımız yerler. Millet kıraathaneleri de yer alıyor.

AYRINTILAR GELİYOR...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.