SON DAKİKA
Hava Durumu

Paralel hastane neden tahliye edilmiyor?

  Usulsüz kiralama yaptığı belirlenen paralel vali Şahabettin Harput’un yargı önüne çıkacağı ve SGK’nın da tüm sözleşmelerini feshet

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2016 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2016 07:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Paralel hastane neden tahliye edilmiyor?
 

Usulsüz kiralama yaptığı belirlenen paralel vali Şahabettin Harput’un yargı önüne çıkacağı ve SGK’nın da tüm sözleşmelerini feshettiği Bahar Hastanesi hakkında, mülkiyet sahibi Büyükşehir Belediyesi’nin henüz bir işlem yapmaması akılları karıştırdı. Bu ölü taklidi tutumun arkasında paralel yapıyla ilişkili bürokratlar mı var?
Paralel vali Harput’un usulsüz kiralama yaptığı devlete ait binayı olay aydınlanmasına rağmen Büyük Şehir Belediyesinin neden halen geri almadığı akılları karıştırıyor. Usulsüz kiralamayla ilgili dosyayı tamamlayan savcılık Harput başta olmak üzere birçok isme dava açmaya hazırlanırken konunun muhataplarından “Büyükşehir Belediyesi paralel hastaneyi koruyor mu?” sorularıyla kamuoyunu meşgul ediyor. Gözler, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin vereceği kararda.
İl Özel İdaresi’nin kapatılmasının ardından mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne geçen ve dönemin Valisi Şahabettin Harput tarafından paralel hastaneye usulsüz olarak kiralandığı belirlenen binayla ilgili yargı süreci devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu aşamada binanın geri alınmasıyla ilgili adım atmaması kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Uzmanlar, binanın tıpkı İpek-Koza grubunda olduğu gibi geri alınması gerektiğini vurguluyor.
Paralel yapıya yakınlığı ile bilinen Vali Şahabettin Harput’un talimatıyla Karçiçeği Özel Eğitim ve Sağlık Hizmetleri A. Ş. adı altında faaliyet gösteren ve devletin binasını kullanan Özel Bahar Hastanesi’nin kira sözleşmesinin usulsüz yapıldığının ortaya çıkmasının ardından savcılığın başlattığı soruşturma tamamlanırken, Büyükşehir Belediyesi’nin binayla ilgili sözleşmeyi iptal etmemesi kafaları karıştırıyor. Paralel hastaneye neden ve kim tarafından göz yumulduğu merak edilirken, zaman zaman “Büyükşehir Belediyesi’nde kümelenen paralel yapıya yakın etkin isimler mi devrede?” soruları gündeme geliyor.
KAÇAK YAPILARA DA GÖZ YUMULUYOR
Büyükşehir Belediyesi, Karçiçeği Özel Eğitim ve Sağlık Hizmetleri A. Ş. adı altında faaliyet gösteren ve devletin binasını kullanan Özel Bahar Hastanesi’nin kirasını almaya devam ederken, hastane binasının çevresinde kaçak olarak yapılan kantin ve diğer müştemilatla ilgili de herhangi bir işlem ya da yıkım yapmaması dikkatlerden kaçmıyor.
SGK GEÇEN HAFTA SİSTEMDEN ATTI
Daha geçen hafta ÇSG Bakanı Soylu’nun talimatı ile başlatılan ve SGK İl Müdürü Erhan Karaca’nın koordinasyonunda yürütülen operasyonda Bursa’daki 3 diğer paralel hastaneyle birlikte devlet binasında usulsüz bir sözleşme ile çalışan Özel Bahar Hastanesi’nin sözleşmesini yenilememişti. Devletin bir kurumu bu operasyonu yaparken yine bir başka devlet kurumu olan Büyükşehir Belediyesi’nin konuya duyarsız kalması da kurum içindeki paralel yapıların etkili olduğu yorumlarını beraberinde getiriyor.
GEREKEN YAPILMALI
Kamuda görev yapmış ve konu hakkında teknik bilgisine başvurduğumuz uzmanlar, yapılan sözleşmede usulsüzlük ya da kanuna uygun olmayan bir durum olduğunda ilgili kurumun sözleşmeyi iptal edebileceğine dikkati çekti. Bahse konu olan kamu binasının mülkiyetinin el değiştirdiğine dikkati çeken uzmanlar, yapılan sözleşmenin incelenerek, sözleşmenin feshi yoluna gidilebileceğine dikkati çekti. Yapılan işlemde bir kamu zararının ortaya çıkması durumunun da sözleşmenin feshine dayanak olabileceğine dikkati çeken uzmanlar, savcılığın yaptığı işlemlerin de sözleşmenin feshi noktasında önemli bir veri olabileceğini kaydediyor. Sözleşmeler yenilenirken daha önceki sözleşmede yer alan süreler göz önünde alınarak yenilenebileceğine vurgu yapan uzmanlar, 5 yıllık periyotlar halinde yapılan yenilemenin 10 yıla çıkarılmasının da izaha muhtaç olduğunu ifade ediyor.
SAVCILIĞIN İŞLEMİ İPTAL İÇİN YETERLİ
Bursa Şehir Gazetesi Yazarı Avukat Ali Seydi Çakırel de konuyla ilgili yaptığı değerlendirme de, savcılığın yurtdışı yasağı ve pasaportlara el koyma işleminin yeterli bir gerekçe olduğuna dikkati çekerek, Büyükşehir Belediyesi’nin buna dayanarak sözleşmeyi iptal edebileceğini ifade etti. Koza-İpek Grubuna yönelik operasyon ve yapılan uygulamaya atıfta bulunan Çakırel, “Buradaki konu da aynı. Savcılık burada birçok isme yurtdışı yasağı getirdiğine göre bir örgütlü suç durumu var. Bu da yeterli bir gerekçedir. Büyükşehir Belediyesi buna dayanarak derhal binasını geri alabilir. Almalıdır da. Bunu yapmazlarsa yardım ve yataklık durumu ortaya çıkar. Bunu izah etmeleri gerekir ki, bunu izah edemezler. Tıpkı Koza-İpek Grubu’ndaki gibi Büyükşehir Belediyesi kendinin olan binayı geri almalıdır” dedi.
HÂKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR
Dönemin Bursa Valisi Şahabettin Harput’un talimatıyla usulsüz olarak paralel yapının hastanesine 10 yıllığına kiralanan kapatılan İl Özel İdaresi’ne ait binayla ilgili devam eden soruşturmanın tamamlanma aşamasına geldiği öğrenildi. Kasım 2013’te meclisten geçen ve usulsüz olduğu belirlenen kiralamayla ilgili Paralel yapıya hizmet ettiği kamuoyunca da bilinen Harput ve kiralamada kusuru bulunan isimler hâkim karşısına çıkacak.

 

AVŞAR’IN PARMAĞI VAR MI?
Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar’ın paralel yapıyla olan ilişkisini daha önce gündeme getiren gazetemiz, belediye içindeki paralel yapılanmaya dikkati çekmişti. Paralel yapının bağlantısı ile ABD’nin Miami şehrindeki Florida International University’de tam burslu olarak doktorasını yapan Avşar’ın oğlu Yrd. Doç. Dr. Veysel Avşar, yine paralel yapının vakıf üniversitesi olan Uluslararası Antalya Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak görev yapıyor. Avşar’ın kardeşi Ahmet Avşar da bir süre Paralel yapıyla bağı olan Bugün Gazetesi’nin reklam işlerini yaptıktan sonra Bursa Teknik Üniversitesi’nde memur olarak göreve başlatılmıştı. Tüm tepkilere rağmen Büyükşehir Belediyesi’nde paralelcileri koruyup kolladığı bilinen Avşar, acaba Bahar Hastanesi’nin korunup kollanmasında da etkili mi? Kamuoyu şimdi bu sorunun yanıtını arıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.