SON DAKİKA
Hava Durumu

Partisinin başarısına şaşıran Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun:

Şaka değil, gerçek! Partisinin başarısına şaşıran Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun: “Bu artışı beklemiyorduk, oylar MHP’den geldi”

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2015 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2015 07:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Partisinin başarısına şaşıran Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun:
Şaka değil, gerçek! Partisinin başarısına şaşıran Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun:
“Bu artışı beklemiyorduk, oylar MHP’den geldi”

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin kampanya çalışmalarında destekleyici bir varlık göstermeyen Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, partisinin iki seçim arasında yüzde 10 oy artışı kazanmasından duyduğu şaşkınlığı basın toplantısı düzenleyerek açıkladı: “Açıkcası bu kadar yüksek, yüzde 10'luk bir artışı beklemiyorduk. Bursa halkı cömert davrandı.”

Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, 7 Haziran’da gerçekleştirilen milletvekili seçiminin ardından 1 Kasım seçiminde Ak Partinin oy oranının yüzde 10 artmış olmasından duyduğu şaşkınlığı basın toplantısı düzenleyerek açıkladı. Seçim kampanyalarında, partisini destekleyecek bir varlık göstermeyen Torun, paralel yapıya karşı da mücadele vermek bir yana, her geçen gün yakın duruşunu gözler önüne sermekten çekinmiyor. Paralel yapının mısır imamının ağabeyi olan ve Yıldırım Belediye başkanlığı zamanında tüm imtiyazları kullanarak paralel yapı mensuplarını nemalandıran Özgen Keskin’in özel yaşlı yurdunun açılış organizasyonunu tertipleyen Torun, kamuoyunu bu kez de düzenlediği basın toplantısı ile şoke etti.
“BU KADAR ARTIŞI BİZ DE BEKLEMİYORDUK”
Dobruca Sosyal Tesislerinde gazetecilerle kahvaltıda buluşan Cemalettin Torun, Bursa'da Ak Parti'nin 7 Haziran seçimlerine göre oyunu yüzde 10 arttırdığına dikkat çekerek, "1960 yılından sonra en yüksek oy olan 2011 yılındaki yüzde 53'lük destek, 1 Kasım 2015 seçimlerinde 1 puan arttırarak yüzde 54'e çıktı. Bu oran Bursa demokrasi tarihinin rekorudur. MHP'den yüzde 5, HDP'den yüzde 1.5, CHP'den yüzde 1 ve SP den 0.5 oy geçişi ile birlikte Haziran ayında sandığa gitmeyen yüzde 2'lik kesimin yüzde 90'ını da AK Partiyi tercih etti. Biz sahada ciddi bir pozitif elektriklenmeyi görüyorduk. Ancak açıkcası bu kadar yüksek yüzde 10'luk bir artışı beklemiyorduk. Ancak Bursa halkı cömert davrandı. Yüzde 54'lük oy oranı ile vatandaşlarımız bize çok ağır bir sorumluluk yüklediler. Buna layık olmak için seçimden sonra daha çok çalışacağız" dedi.
“BURSA HALKI CÖMERT DAVRANDI”
Torun yaptığı açıklamada, oy artışından duyduğu şaşkınlığı ifade ederken, bu başarının parti çalışmalarından kaynaklanmadığı mesajını vererek; “Bursa halkı cömert davrandı” dedi. Torun’un hem seçim öncesi kampanyaları destekleyici yönde varlık göstermemesi, hem de seçim sonrası alınan oyları halkın cömertliğine bağlaması dikkat çekti.
“ELEŞTİRİLERE KULAKLARIMIZI TIKAMADIK”
Torun, “7 Haziran Seçimlerinin ardından oluşan dört partili parlamentonun ardından Türkiye’nin itibarsızlaştırılmasını isteyen bazı odaklarca yaşatılan olayları hep birlikte gördük. Ancak bu tabloyla Türkiye’de tek başına iktidarın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ülkemizde koalisyon kültürünün hala gelişmemiş olması ve hükümetin kurulamaması nedeniyle 1 Kasım’da yeni bir seçimin yapılmasına karar verildi.Bu süreçte biz AK Parti olarak milletimizden gelen tüm eleştiri ve taleplere kulaklarımızı dikkatle açtık. Hiçbir eleştiriye kulaklarımızı tıkamadık. Çünkü biz milletin partisiyiz ve milletimizin taleplerine karşılık vermeye çalıştık. Bu taleplere karşılık verecek ve ayakları yere basan taahhütlerle yeniden milletimizin karşısına çıktık ve hedeflerimizi halkımıza iyi bir şekilde anlattık. 1 Kasım’da ortaya çıkan sonuçlar Türkiye’nin hedeflerine ışık tuttu. Ülkemizin önüne konulan uzun ve kısa vadeli hedeflerin gerçekleşmesi için istikrara ihtiyaç vardı. Son 13 yılda ülkemizde yapılanlara bakıldığında da tek başına iktidarın bu ülkeye kazanımları yeniden ortaya çıkıyor. Milli irade 1 Kasım’da Türkiye’nin önünü açacak bir karara imza attı. Biz buradan milletimize tekrar teşekkür ediyoruz ” şeklinde konuştu. “Eleştirilere kulak tıkamadık” diyen Torun’un Özgen Keskin’in bakım yurdu açılışına gösterdiği ehemmiyet ve parti başarısından duyduğu şaşkınlığa dair gelen eleştirilere ne yanıt vereceği merak ediliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.