SON DAKİKA
Hava Durumu

Paşa Konağı Gün Sayıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin Gemlikli hanımlara yönelik eğitim ve kültür merkezi olarak restore ettirdiği Paşa Konağı´nda son rötuşla

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2013 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2013 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Paşa Konağı Gün Sayıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin Gemlikli hanımlara yönelik eğitim ve kültür merkezi olarak restore ettirdiği Paşa Konağı´nda son rötuşlar yapılıyor. 200 yıllık tarihi konakta incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, restorasyon çalışmalarının son aşamalara geldiğini, 2 ay içerisinde tarihi mekanı hizmete açmayı planladıklarını söyledi. 

Osmanlı’dan Cumhuriyet dönemi eserlerine, 2300 Bitinya surlarından 8500 yıllık arkeolojik bölgelere kadar her alandaki tarihi ve kültürel miras çalışmalarını ilçelerde de aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ilçesindeki Paşa Konağı’nı da ilk günkü ihtişamına kavuşturuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe beraberindeki AK Parti Milletvekili İsmail Aydın ve Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ile birlikte tarihi konakta devam eden çalışmaları inceledi.
İLÇEYE DEĞER KATACAK
Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa´nın yaşayan bir tarih şehri ve müze kent olması yolundaki çalışmaları sürdürdüklerini belirten Başkan Altepe, bu kapsamda kentteki tüm tarihi eserleri bir bir ayağa kaldırdıklarını söyledi. Bunlardan birinin de Gemlik´te bulunan ve sivil mimarinin en güzel örnekleri arasında sayılan Paşa Konağı olduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Burası gerçekten özenle inşa edilmiş, ilçenin merkezinde çok güzel bir konak. Bir katı yaklaşık 450 metrekare ve 3 katı tamamen kullanılabilecek nitelikte. Konak, Büyükşehir Belediyemize tahsis edilmişti. Biz de zaman kaybetmeden gerekli izinleri alıp restorasyon çalışmalarını başlatmıştık. Restorasyon çalışmaları şu anda son aşamalarına geliyor. İnşallah 2 ay içerisinde, tarihi konağın açılışını gerçekleştirmiş olacağız." dedi.
Tarihi konağın BUSMEK´e bağlı eğitim ve kültür merkezi olarak planlandığını belirten Başkan Altepe, "Gemlik´e de büyük değer katacak olan bu yapı, ilçe halkının buluşma mekanı olacak. Burası, özellikle hanımlarımızın kurs gördüğü, her alanda eğitim aldıkları önemli bir aktivite merkezi haline gelecek. Şimdiden Gemlik için, hanımlarımız için, kültürümüz için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın da 200 yıllık tarihi konağın restore edilmesinin ve eğitim merkezi olarak planlanmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye teşekkür eden Aydın, "Son 3-4 yıldır Gemlik, çok güzel hizmetler aldı. İlçede bugüne kadar ihmal edilmiş olan hizmetler, son 2 yılda telafi edilmeye çalışıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe´nin desteğiyle Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz´ın yaptığı çalışmalar, gerçekten takdire şayan. Emeği geçenlere şükranlarımı arz ediyorum" şeklinde konuştu.
Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ise, Büyükşehir Belediyesi´nin ilçeye olan desteğinin alt yapı, rekreasyon ve sosyal tesis çalışmalarından sonra tarihi eserlerde de kendisini gösterdiğini ifade etti. Paşa Konağı´nın Gemlik´in tarihini yansıtan çok önemli bir eser olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe olmak üzere projede emeği geçenleri kutluyorum" açıklamasında bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.