SON DAKİKA
Hava Durumu

'Pişman değilim, bugün olsa yine yaparım'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben hazırladığı videoya ilişkin eleştirileri yanıtlayan İnegöl’den Saloni Mobilya’nın sahibi Hal

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2015 05:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2015 07:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Pişman değilim, bugün olsa yine yaparım'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben hazırladığı videoya ilişkin eleştirileri yanıtlayan İnegöl’den Saloni Mobilya’nın sahibi Haluk Özbek, “Doğruları alkışlarım, yanlışları da yüzlerine söylerim. Fikirlerin tamamı bana aittir. Dün yaptım, bugün yine yaparım. Yarın yine yapacağım. İstediğim zaman da yurtdışına çıkarım.” dedi.
İnegöl’den Saloni Mobilya’nın sahibi Haluk Özbek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben hazırladığı video ile akıllarda soru işaretleri uyandırmıştı. Gülen cemaati ve firari savcı Zekeriya Öz ile yakınlığına dair iddiaları önceki gün gazetemizin birinci sayfasından duyurduğumuz Haluk Özbek, düzenlediği basın toplantısı ile soruları yanıtladı. Videodaki konuşmasını birilerinin hazırladığı metinden okumadığını ifade eden Özbek, “Her vatandaş gibi bizim de dikkat çekebilme, düşüncemizi ifade etme hakkımız olduğunu düşünüyorum.” dedi. Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm hükümetlerimizden Allah razı olsun. Son olarak halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanımızın da yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Beni farklı kişilerle ilişkilendirenler olabilir. Benimle ilişkilendiren insanları da eleştiren biriyim. Doğruları alkışlarım, yanlışları da yüzlerine söylerim. Benim kimseyi yıpratma, gizli bir düşmanlık besleme gibi bir düşüncem olamaz. Fikirlerin tamamı bana aittir. Dün yaptım, bugün yine yaparım. Yarın yine yapacağım. Ben bir kaç gündür müşteri ziyaretlerindeydim. Birkaç aydır da yurtdışına çıkmadım. İstediğim zaman da çıkarım.”

“CEMAATİN SİYASETE KARIŞMASINDAN RAHATSIZIM”
Cemaat ve Zekeriya Öz ilişkilerinin sorulması üzerine ise Özbek, şu yanıtı verdi: “Türkiye’nin 17-25 Aralık döneminde durduğu nokta neyse biz de o pozisyondayız. Ben daha liberal bir noktadayım. Ben aşırı taassup sahibi biri olmadım, olmayız. İster siyasi kardeşlerimiz ister cemaat olsun başka bir dernek olsun artısı ise artısını, eksisi varsa eksisini de söylerim. Körü körüne taassubu kabul etmiyorum. Milletin birliği ve dirliği her şeyden önemlidir. Biz herkesin hukuk içerisinde davranmasından yanayız. Benim cemaat taassubu olmadığımı herkes bilir. Cemaatin eğitim faaliyetleriyle sınırlı kalması gerektiğini düşünüyorum. Siyasi mücadelede olmasını doğru bulmuyorum ve bu durumdan ben de rahatsızım. Bu eleştirilerimi de her platformda kendilerine söyledim.”

“ZEKERİYA ÖZ SADECE MÜŞTERİMİZDİR”
“Zekeriya Öz ile hiçbir zaman muhatap olmadım. Sadece bizden ürün satın almıştır. İnegöl’ün damadıdır. Zekeriya Öz devletimizle problem yaşamadan önce bizden ürün almıştır. Akrabası kendisini Oylat’ta ağırlamıştır. Oylat, belediyemizindir. Belediye de AK Partilidir. Bizim tarafımızdan ağırlanması da söz konusu değildir. Orada beni yemeğe de çağırdılar. Ben gitmedim. Devletle durumu netleşmeyen birinin yanında olmak istemedim. Haluk Özbek olarak ben aynı karede olamam. Varsa ispatlasınlar. Sosyal medyada isim vermeden yapılan yorumları adamlık saymıyorum. Ben adamca Cumhurbaşkanımızla ilgili bir açıklama yaptım. Adam gibi yaptım. Sosyal medyada ismini vermeden paylaşımlar yapanlar adamlık yapmıyor. O günlerde Oylat AŞ’ye gönderdiğim faksım var. Kardeşim Ahmet Özbek’in sadece ürün alma ile ilgili muhataplığı var. O zaman piyasada dolaşan sizin bizim gibi bir insan. Varsa bu durum hukuk gereğini yapar. Çağırır var mı böyle bir şey diye sorar.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.