SON DAKİKA
Hava Durumu

PKK, Suriyeli Kürtleri Esed'e teslim ediyor

Alpaslan Yıldız ABD’nin çekilme kararının ardından PKK, Kürtleri vatandaş saymayan

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2018 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
PKK, Suriyeli Kürtleri Esed'e teslim ediyor
Alpaslan Yıldız
ABD’nin çekilme kararının ardından PKK, Kürtleri vatandaş saymayan nüfus cüzdanı ve tapu vermeyen Suriye’nin diktatörü Esed’e Mümbiç’in batısını teslim etmeye başladı. Bir kez daha ortaya çıktı ki ne PKK’nın ne ABD’nin ne de Esed’in derdi asla Kürtler değil.


PKK, Kürtleri vatandaştan saymayan nüfus cüzdanı ve tapu vermeyen haydut Esed’a Münbiç’in batısını teslim ediyor.  Beşar Esed rejimi güçleri, terör örgütü YPG/PKK ile koordinasyon içerisinde Suriye'nin Münbiç bölgesine askeri unsurlarını soktu.  Rejim güçlerini taşıyan 40 pikap, 2 tank, malzeme kamyonları ve zırhlı personel taşıyıcılar, yaklaşık 1 saat önce ilçenin güneyinden giriş yaptı.

YPG/PKK KONTROLÜ REJİM GÜÇLERİNE BIRAKTI

Terör örgütü YPG/PKK elebaşlarıyla kısa bir toplantı yapan rejim güçlerinin konvoyu, görüşmenin ardından ilçenin batı kırsalında yer alan Arimah beldesine yöneldi. Arimah beldesi, Münbiç'in batısıyla Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesi arasında bulunan cephe hattında yer alıyor. Münbiç'in diğer bölgelerinde YPG/PKK işgali sürerken, ABD'nin yakın zamanda ilçedeki askerlerini çekmesi bekleniyor. ABD askerleri, Münbiç ilçe merkezi ve kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesiyle cephe hattı durumundaki Sacu çayı kıyısında konuşlanmış durumda.



ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLME KARARI

Amerikan medyası, önceki gün, ABD ordusunun Suriye'deki 2 bin civarındaki askerini tamamen çekmeyi planladığını öne sürmüştü. ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başkanlığım döneminde Suriye'de bulunmamızın tek nedeni olan DAEŞ'ı yendik." ifadesini kullanmıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders de "DAEŞ ile mücadelenin yeni evresine girmekle beraber, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye başladık." açıklamasını yapmıştı. Amerikan medyasının Dışişleri yetkililerine dayandırdığı haberlerde ise Dışişleri Bakanlığı’nın Suriye'deki tüm personelini 24 saat içinde çekeceği ve ABD'nin Suriye'deki askerlerinin de 60 ila 100 gün içinde ülkeden çekileceği iddia edilmişti. Trump'ın Suriye'den çekilme kararının ardından Savunma Bakanı Jim Mattis'in bu durumdan rahatsız olduğu, hatta istifa etmeye hazırlandığı ileri sürülmüş, Trump Mattis'in şubat ayı sonunda görevini bırakıp emekliye ayrılacağını açıklamıştı.

ESED KÜRTLERE KİMLİK BİLE VERMİYORDU



Suriye iç savaşının başlamasıyla birlikte Türkiye, ülkenin kaosa girmemesi için büyük çaba harcadı. O dönem Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’le konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esed’e Kürtlere kimlik vermesi gerektiğini söylediğini açıklamıştı. Süreç boyunca hep PKK, PYD ve YPG'nin, Suriye'de ki Kürtlere öncülük etmek gibi bir derdi bulunmadığını savunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ve Türkiye’nin tezlerinin doğruluğu bir kez daha teyit edildi.

“ESED’İN KİMLİK VERME NİYETİ YOK”

Erdoğan sık sık Suriye’deki Kürtlerin durumuna dikkat çektiği konuşmalarında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’a şöyle söylediğini sık sık aktardı: “Ya bunlar bu ülkede yaşıyor. Bunlar senin vatandaşın değil mi? Bunlara kimlik versene.” Esed’ın Kürtlere kimlik verme niyetinin olmadığını her defasında savunan Erdoğan, 2015 yılında yaptığı bir konuşmada, “Ama benim Kobani’de yaşayan Kürt kardeşim hala bunun farkında değil. Bizim PYD’ye karşı duruşumuz, aynı zamanda bölgedeki Kürt nüfusunun da hissiyatıdır. Bunların Kürt kardeşlerimize öncülük etmek gibi bir derdi yoktur. Tam aksine bunlar Kürt kardeşlerimizin başına beladır. Örgütün tabanı, bölgede yaşayan Kürt nüfusun onda bir dahi değildir. Bu örgütten farklı düşünen Suriyeli Kürt kardeşlerimiz bunun bedelini tehcirle, şiddetle baskıyla ödemektedir. ” ifadelerini kullanmıştı.

Gelinen noktada ABD’nin çekilme kararı ile ortada kalan PKK-PYD Kürtleri bir kez daha Esed’in kucağına itiyor. PKK PYD Suriye iç savaşı başladığı andan itibaren Kürtleri korumak ya da onların haklarını korumak noktasından öteye kendi kendisi gibi düşünmeyen, kendisine tabi olmayan başta Kürtler olmak üzere bölgede yaşayanları hedef alan bir strateji izledi.  Gelinen noktada da zaten PKK PYD’nin Kürtlerin başına bela olan onları baskı ve şiddetle terbiye etmeye ve bölgede etkin olmaya çalışan bir terör örgütü olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.