SON DAKİKA
Hava Durumu

PKK'dan hain saldırı! Astsubayın eşi ve 11 aylık bebeği şehit oldu

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Büyükçiftlik Beldesi Susak Deresi mevkisinde sivil araçla askeri personelin eşinin geçişi sırasında PKK’lı ter

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2018 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2018 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
PKK'dan hain saldırı! Astsubayın eşi ve 11 aylık bebeği şehit oldu
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Büyükçiftlik Beldesi Susak Deresi mevkisinde sivil araçla askeri personelin eşinin geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcı infilak etti. Aracı kullanan astsubayın eşi ve patlamada ağır yaralanan 11 aylık bebeği ise hayatlarını kaybetti. Bölgede operasyon başlatıldı. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Katillerinin yeri hem bu dünyada hem de ahirette cehennem olacaktır" ifadelerini kullandı.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, astsubay eşini ziyarete gittiği üs bölgesinden evine dönen Nurcan Karakaya'nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Nurcan Karakaya yaşamını yitirdi, 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya ise ağır yaralandı.

Hastaneye kaldırılan Mustafa Bedirhan Karakaya da tedavi gördüğü Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bölgede, PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

TÖREN DÜZENLENECEK 
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda bugün tören düzenlenecek. Törenin ardından cenazeler Sivas’a uğurlanacak.
CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Yüksekova'da PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu asker eşi Karakaya ve 11 aylık bebeğinin hayatını kaybetmesiyle ilgili paylaşımda bulundu. Karakaya ve bebeğine rahmet dileyen Kalın, "Onların mekanı cennettir inşallah. Katillerinin yeri ise hem bu dünyada hem de ahirette cehennem olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.