SON DAKİKA
Hava Durumu

Radar levhaları kalkıyor

Hız denetimlerinde kullanılan radar levhası uygulamasına son veren polis, ikaz tabelalarını kaldırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2013 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2013 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hız denetimlerinde kullanılan radar levhası uygulamasına son veren polis, ikaz tabelalarını kaldırıyor.



İçişleri Bakanlığının trafik kontrollerinde yeni yöntemleri içeren genelgesi uyarınca hız denetimlerinde kullanılan radar ikaz levhası uygulamasına son verilmesi nedeniyle Edirne'de polis ekipleri bazı noktalardaki tabelaları kaldırdı.

Bazı bölgelerde radar aracıyla yapılan denetimlerde hız sınırını aşan sürücülere, araçları durdurulmadan kesilen cezalar adreslerine gönderildi.

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, mobilradar aracında yeni uygulama hakkında AA muhabirine bilgi verdi.

Ceylan, "Artık sürücülerimiz hiçbir noktada radar tabelası göremeyecek. Radar uyarı levhaları kaldırıldı. Sürücülerimiz radar uyarı levhalarını görünce radara yakalanmamak için yavaş gidiyor. Polis ekiplerinin olmadığı bölgelerde ise hız yapıyor ve kazalara neden oluyor. Bu nedenle sürücüler üzerindeki yakalanma riskini arttırmak ve hız ihlallerinin önüne geçmek amacıyla radarla hız denetimlerinde kullanılan radar ikaz levhası uygulamasına son verildi. Artık her yerde radar uygulaması olabilir. Sürücüler her yerde radara yakalanabilirim düşüncesiyle trafik kurallarına uygun araç kullanacak."

Ceylan, önceden günde 8 saat hız denetimi yapıldığını, yeni uygulamayla her ekibin günde 14 saat radaruygulaması yapacağını anlatarak, kesilen cezaların da sürücülerin adreslerine gönderileceğini kaydetti.

Traktörler de radara yakalanıyor

Emniyet Müdürü Ceylan, şehir içi ve şehir dışında yapılan hız denetimlerinde traktörlerin de radara yakalandığını söyledi.

Traktörler için de hız sınırlaması olduğunu dile getiren Ceylan, "Vatandaşlar yakalanınca, 'traktörün ne hızı var ki radara yakalanıyor' diyor. Traktörde saatte 20 kilometre hız sınırının aşılmaması gerekir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.