SON DAKİKA
Hava Durumu

Recep Altepe güven tazeledi

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sağlıklı Kentler Birliği’nin yeni dönem i

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Recep Altepe güven tazeledi
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sağlıklı Kentler Birliği’nin yeni dönem ilk meclis toplantısında güven tazeleyerek yeniden ‘Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı’ seçildi.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 2014 - 2019 dönemi ilk meclis toplantısı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu’nda yapıldı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıda yapılan seçimde, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep güven tazeleyerek yeniden ‘Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı’ oldu. Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sağlıklı Kentler Birliği çalışmalarının Türkiye’de başarıyla yürütüldüğünü ifade ederek, “Belediyeler, ülkelerin ve kentlerin gelişiminde temel öneme sahiptir. Hepimiz bu bilinçle 30 Mart yerel seçimleriyle kentlerimize daha iyi hizmet üretmek için göreve geldik. Amacımız, halkımızın yaşamaktan mutluluk duyacağı şehirler oluşturmaktır. Hayal ettiğimiz yaşanabilir şehirler için belediyeler olarak, yeterli ve ihtiyaca uygun konut alanları, ulaşılabilir kentsel hizmetler, temiz ve sürdürülebilir bir çevre, herkese ulaşabilen halk sağlığı hizmetleri, kentte yaşayanların temel ihtiyaçlarının sağlandığı canlı bir kent ekonomisi, tarihi mirasına saygılı, güçlü, dayanışma içinde ve katılımcı bir toplum oluşturmalıyız” dedi.

Sağlıklı Kentler Birliği’ni bu amaçlarla 10 belediyenin bir araya gelerek kurduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Sağlıklı kentler birliği çatısı altında sağlanan işbirliği, bugün 49 üye belediyeyle daha da büyüyerek birliğimizi kent sağlığı alanında öncülüğe taşıdı. Birlik olarak bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda görüldüğü gibi bundan sonra da Avrupa’da Türkiye’yi çok iyi temsil edecek, en dinamik ulusal ağlardan biri olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Birliğe yeniden başkan seçilmiş olmaktan dolayı mutluyum. Sağlıklı Kentler Birliği, bundan sonra da çizgisini bozmadan, yeniliklerle ileriye doğru büyük adımlar atacak, Türkiye’ye yön veren vizyoner çalışmalara imza atmaya devam edecektir. Temel hedefimiz sağlıklı bir kent, sağlıklı bir çevre ve toplumun oluşturulmasıdır” diye konuştu.
Başkan Altepe, sağlıklı bir toplumun sağlıklı şehirlerle oluşacağının sorumluluğuyla çalıştıklarını sözlerine ekledi. Daha önceki dönemde yapılan ödüllendirmelerin de sağlıklı kentler bilincini desteklediğini ifade etti.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu da Sağlıklı Kentler Birliği’nin çalışmalarını yakından izlediğini belirterek, “Kentler sağlıklı olmadan, toplumların sağlıklı olmasını beklemek mümkün değildir. Kentimiz temiz değilse, çevre problemliyse, sağlıklı bir toplumdan bahsedemeyiz. Sağlıklı Kentler Birliği gibi güzel örneklerin ülke geneline yayılmasını ve üyelerinin sayısının artmasını önemsiyorum. Sağlıklı Kentler Birliği hareketiyle çevre, tarih, toplum sağlığı gibi pek çok güzel hizmetlerin de artarak devam edeceğine de inanıyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeniden Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı seçilirken; birlik başkanvekilleri, encümen üyeleri, plan ve bütçe komisyonları üyeleri de seçimle belirlendi. Toplantıda ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Muğla Menteşe Belediyesi ve Denizli Pamukkale Belediyesi’nin Sağlıklı Kentler Birliği’ne katılımlarına ve Sağlıklı Kentler Birliği’nin sonbahar toplantısının da eylül ayında Kırşehir’de yapılmasına karar verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.