SON DAKİKA
Hava Durumu

Rekabet Kurumu'ndan onay

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bakım, onarım ve işletimi yapılan otoyol ve köprülerin özelleştirilmesi kapsamında, 25 yıllık b

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2012 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2012 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bakım, onarım ve işletimi yapılan otoyol ve köprülerin özelleştirilmesi kapsamında, 25 yıllık bir süre içinde Koç Holding- UEM Ortak Grişim Grubuna devrini Rekabet Kurumu onayladı. 


Otoyollar ve Köpürüler için Nurol Holding A.Ş.-MV Holding A.Ş.-Alsim Alarko San. Tes. ve Tic. A.Ş.- Kalyon İnş. San. ve Tic. A.Ş.-Fernas İnş. A.Ş. Ortak Girişim Grubu, - Koç Holding A.Ş.-UEM Group Berhad-Gözde Gir. Ser. Yat. Ortaklığı A.Ş. Ortak Girişim Grubu, - Autostrade Per I'Italia S.P.A-Doğuş Holding A.Ş.-Makyol İnş. San. Tur. ve Tic. AŞ.-Akfen Holding A.Ş. Ortak Girişim Grubu olmak üzere 3 şirket ihaleye katılmıştı.

İhaleyi Koç Holding’in bulunduğu grup almış ve karar Rekabet Kurumu ve Danıştay’ın onayını alması için ilgili kuruluşlara gönderilmişti. Rekabet kurumu ilgili kararı sitesinde şöyle duyurdu:

“Adı geçen teklif sahiplerinden herhangi biri tarafından gerçekleştirilecek muhtemel devralma işlemi sonucunda aynı Kanun maddesinde yasaklanan nitelikte hakim durum yaratılmasının veya mevcut bir hakim durumun güçlendirilmesinin ve böylece ilgili pazarda rekabetin önemli ölçüde azaltılmasının söz konusu olmadığına, bu nedenle bildirim konusu işleme izin verilmesinde sakınca bulunmadığına karar verildi.”

Karar ilgili kurumlardan onay alması ardından özelleştirilme işlemleri son bulacak. Burdan sağlanan gelirler 2013 bütçesine yansıyacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.