SON DAKİKA
Hava Durumu

Riskli bina sayısını açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, kentsel dönüşüm kapsamında tapuya bildirimde bulunulan riskli bina sayısını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2013 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2013 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, kentsel dönüşüm kapsamında tapuya bildirimde bulunulan riskli bina sayısını açıkladı.


 
 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümden 2/B'ye kadar gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bayraktar, kentsel dönüşüm yasasının özünde can güvenliği olduğunu ve işin, siyaset üstü bir iş olduğunu söyledi.
''Tüm aktörlerin, bu işe destek vermesi gerekir. Açıkgözlüğe fırsat vermemek lazım'' diyen Bayraktar, kentsel dönüşümün, özel sektör ve vatandaş eksenli yürütülmesini istediklerini ve belediyeler aracılığıyla bu işi yürütüklerini anlattı. Bayraktar, projeye Türkiye'de dalga dalga, öncelikle fay hattı üzerinde bulunan yörelerden başlayarak uygulamaya koyduklarını, ilk etapta 6 binin üzerinde binanın yıkıldığını belirtti.
''İstemeyen hiç kimsenin evini yıkmayacaklarını'' söylediklerini anlatan Bayraktar, riskli olduğunu belirleyip Tapu'ya bildirimde bulundukları 304 bina bulunduğunu, bunun 3 bin 40 konuta tekabül ettiğini bildirdi.

Riskli alan ilan edilen yerler

Riskli alan ilan ettikleri yerleri de sıralayan Bayraktar, Diyarbakır'ın Sur bölgesinin 187 hektar, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinin 2,5 hektar, Hacıhüsrev'de 900 dönüm, Esenler'in 1 milyon metrekareye yakın, İzmir Karabağlar Cennetçeşme ve Bakanlar Kurulu'nda bekleyen 13 büyük riskli alan olduğunu dile getirdi.

Bayraktar, ''Bunlar Ağrı Patnos, Ankara Altındağ, Çankaya ve Mamak, Bursa Yıldırım, Erzurum Yakutiye, Odunpazarı, Gaziosmanpaşa, Sarıyer ve Zeytinburnu, Sakarya Hendek, Trabzon. Bizde de incelemede olan yaklaşık 25 bölge var'' diye konuştu.

Kapıcı daireleri için düzenleme

Bayraktar, "Zemin kotu altındaki iskanları kaldırmak için şu anda çalışmamız bitti, gerek yönetmelik gerekse yasal düzenleme. Bunu en kısa sürede yürürlüğe koyacağız. Zaten TOKİ olarak yaptığımız konutlarda, yeni projelerde, taşkın alanlarında bodrum katlarına kesinlikle iskan vermiyoruz yönetmelik çıksa da çıkmasa da. Ama bunun yasal düzenlemesini de bitirmek üzereyiz" dedi.

En uzun vadeyle kredi veren bankayla anlaşacağız

Kentsel dönüşüm kredileri için ilk etapta İş Bankası ve Halkbank ile mutabık kaldıklarını, gelecek günlerde de protokol yapacaklarını belirten Bayraktar, "En iyi şartlarda, en uzun vadeyle kredi veren bankayla anlaşacağız. Bu doğrultuda tüm bankalara, tüm finans kuruluşlarına açığız" dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.