SON DAKİKA
Hava Durumu

Roketli saldırının hedefindeki Çalık Camisi

Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Kilis kent merkezini hedef alan roketli saldırı s

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2018 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2018 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Roketli saldırının hedefindeki Çalık Camisi

Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Kilis kent merkezini hedef alan roketli saldırı sonucu büyük oranda hasar gören Çalık Camisi, onarım çalışmaları tamamlanana kadar ibadete açılmayacak.


frin'deki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Kilis kent merkezini hedef alan roketli saldırı sonucu büyük oranda hasar gören bölgenin önemli kültür değerlerinden üç asırlık Çalık Camisi, onarım çalışmaları tamamlanana kadar ibadete kapatıldı.



Terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'deki mevzilerinden dün gerçekleştirilen roket saldırısında iki kubbesinden biri isabet alarak içeride namaz kılanların üzerine yıkılan camide biri Suriye uyruklu 2 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi yaralandı.


Saldırı sırasında ciddi hasar oluşan caminin kapıları, polis ekiplerinin olay yeri incelemesinin ardından kapatıldı. Etrafı güvenlik şeridine alınan camide moloz yığınları toplanmaya başladı. TEDAŞ ekipleri de herhangi bir tehlike oluşmaması için elektriği kesti.


Bölge esnafından Ercan Emir, yaptığı açıklamada, caminin karşısında berber dükkanı işlettiğini söyledi.


Dün akşam namazı sırasında bir roketin camiye isabet ettiğini anlatan Emir, "Camimizde tanışlarımız vardı, maalesef ölenler, yaralananlar oldu. Çok üzüldük, çok korktuk. Allah devletimize zeval vermesin." dedi.




Çalık Camisi

"Çalık Hacı Ali" lakaplı Haci Bin Mehmet Ağa tarafından 1682 yılında inşa ettirilen taş binanın giriş kapısında Mevlevi sikkesi şeklinde kitabe yer alıyor.


Özgün mimariye sahip cami, enine dikdörtgen planlı ve mihrabın önü kubbeli tek mekandan oluşuyor. Avlusunda taş bilezikli kuyu ve Çalık Ağa ile eşine ait mezarlar da bulunan cami, 2005 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edildi.


Çalık Camisi, Anadolu'nun önemli kültür değerleri arasında bulunuyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.