SON DAKİKA
Hava Durumu

ROMATEM’le ilgili skandal iddialar!

Bursa’da Sıcaksu mevkiinden 2014 yılından beri sağlık hizmeti veren Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneler Grubuna bağlı ROMATEM Bursa Hastanesi hakkında çok ciddi iddialar konuşuluyor.  İddiaya göre ROMATEM’de pandemi kurullarına dikkat edilmiyor, fizik tedavi görenler üst üste, koğuş sistemi gibi ayaktan tedavi olan hastalar aynı salonda yan yana, tek fizyoterapist aynı anda aynı eldivenle bir o hastaya seans uyguluyor bir ona masaj yapıyor, aynı aletler temizlenmeden herkes tarafından kullanılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2021 21:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2021 21:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ROMATEM’le ilgili skandal iddialar!

Bursa’da özellikle fizik tedavi merkezlerinde çalışanlar bakımından genel bir sorun yaşanırken, bu kuruluşların çoğunda yetkisiz personel çalıştırılıyor. Bu alanda denkliği olmayan, 2 yıllık eğitimi olan hatta bazılarında işi öğrenmiş temizlik personelinin bile hastalara hizmet verdiği iddia edilirken, bu kuruluşların ciddi anlamda mercek altına alınması gerektiği ifade ediliyor. 


ROMATEM VE CİDDİ İDDİALAR
Bursa'da 50 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Dalı Hastanesi olarak 2014 yılından itibaren hizmet veren Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneler Grubuna bağlı ROMATEM Bursa Hastanesi de fizyoretapist hizmetiyle ilgili ciddi iddiaların odağında. Pandemi döneminde tüm kamu hastaneleri ve özel hastaneler kısmi ve seyreltilmiş hizmet verirken ROMATEM Bursa Hastanesi’nde fizik tedavi gören hastaların adeta üst üste hizmet aldıkları, tek fizyoterapistin aynı anda farklı hastalara hizmet verdiği iddia ediliyor. Hastaların ayakta koğuş sistemi gibi aynı salonda yan yana sözde tedavi hizmeti aldığı öne sürülürken, görevli fizyoterapistin eldiven bile değiştirmeden farklı hastalara seans uyguladığı ve masaj yaptığı,  yine ayaktan tedavi olan hastalar aynı salonda yan yana tek fizyoterapist tarafından, aynı aletlerin temizlenmeden ve dezenfekte edilmeden sürekli kullanıldığı iddia ediliyor. 


BİR FİZYOTERAPİSTE 30 HASTA
Türkiye ve dünya covit-19 salgınıyla adeta ölüm kalım mücadelesi verirken ROMATEM Bursa Hastanesi’nde, günde bir fizyoterapistin yaklaşık 30 hastaya tedavi uyguladığı da yine ciddi iddialar arasında.  Bugün kamu hastanelerinde ve özel hastanelerde bulaşın önüne geçmek bu bölümlerde günlük 6-7 hastaya bakılıyor. Sağlık kuruluşlarında en fazla bu konulara dikkat edilmesi gerekirken, ortaya çıkan durumun nasıl izah edileceği ise bilinmiyor. 


RAKAMLAR OLDUKÇA YÜKSEK
ROMATEM Bursa Hastanesi, fiyatları oldukça yüksek olan hastanelerden birisi. Ancak iddiaya göre fizyoterapistleri asgari ücretle çalıştırıyor ve daha vahim iddia bazılarının sigortası bile yok. Denkliği olmayanları da ayrı. İşte bu noktada da çok vahim bir iddia var. İddiaya, yurt dışından mezun olup fizyoterapist olarak denklikleri olmayanlar kayıt dışı ve sigortasız olarak günde 10 saat çalışıyor ve bunun karşılığı 135 TL ücret alıyor.  İddialar bununla da sınırlı kalmıyor. İstihdam edilen fizyoterapistler istekleri dışında fazla çalıştırılıyor ve ödemeleri de elden yapılıyor. Yani kayıt dışı. 


GAZİLERE YETKİSİZ İNSANLAR HİZMET VERİYOR
ROMATEM Bursa Hastanesi, Azerbaycan’dan gelen Karabağ Savaşında yaralanan  ve fizik tedavi için gelen 15 gazi ile Libya'dan getirilen gazilere de hizmet veriyor. Ancak iddiaya göre gazilere de bu kayıt dışı istihdam edilen yetkisiz insanlarca tedavi uygulanıyor. Hastaneyle ilgili diğer iddialar ise şöyle, “Hastane yatakları dolu olduğu için,  karşısındaki otel de kalıp ROMETEM’de tedavi gören 12 hasta hastanede yatarak tedavi görüyor şeklinde fatura ediliyor. SGK’ya bu şekliyle fatura ediliyor.  Otelin ücretini ROMOTEM ödüyor. Hastanede yatıyor gibi de fatura ediliyor. Belli ki burada doğru olmayan bir takım işler dönüyor. Devletin ilgili kuruluşlarının adı geçen sağlık kuruluşunu ciddi bir şekilde mercek altına almasında ve bu fizyoterapistlerle ilgili adım atılmasının da elzem olduğu görünüyor. 


(Alpaslan YILDIZ)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.