SON DAKİKA
Hava Durumu

RTÜK'te yeni oylama!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'nda boşalan üç üyelik için 14 Temmuz Salı günü Genel Kurul'da gizli oylama yapılacak. TBMM'de, görev süresi dol

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2015 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2015 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
RTÜK'te yeni oylama!
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'nda boşalan üç üyelik için 14 Temmuz Salı günü Genel Kurul'da gizli oylama yapılacak.
TBMM'de, görev süresi dolacak RTÜK üyeleri için gizli oylama yapılacak. 14 Temmuz'da görev süreleri dolan iki AK Partili ve bir MHP'li üye için Genel Kurul oylamaya gidecek. 9 üyesi bulunan RTÜK'te AK Parti'nin 5 üyesi bulunuyor ancak 7 Haziran seçiminin ardından değişen Meclis aritmetiği nedeniyle AK Parti'nin bir üyeliği, MHP ya da HDP'ye geçebilir. Meclis'teki sandalye sayısına göre dört üye AK Parti'ye, üç üye CHP'ye, birer üye MHP ile HDP'ye düşecek. Ancak MHP, TBMM Başkanlık Divanı üyelik seçiminde olduğu gibi üyeliğin sandalye sayısına göre değil oy oranına göre belirlenmesi ve kendilerine verilmesi görüşünde. Bu durum nedeniyle Genel Kurul'daki oylamada tartışmaların yaşanacağı düşünülüyor. RTÜK üyeliği için 14 Temmuz Salı günü Meclis'te yapılacak oylamayla RTÜK'ün yeni üyesinin hangi partiden olacağı netleşecek.
TBMM'nin, gündeminde RTÜK üyelik seçimi dışında herhangi bir konu yer almadığı için tatile girmesi bekleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.