SON DAKİKA
Hava Durumu

Ruhani Çankaya Köşkü'nde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaretler için Ankara’da bulunan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi Çankaya Köşkü

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2014 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2014 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ruhani Çankaya Köşkü'nde
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaretler için Ankara’da bulunan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı.

Ruhani’yi taşıyan makam aracına Çankaya Köşkü'ne girişinden tören alanına kadar Türkiye ve İran bayrakları ile tarihteki 16 Türk devletini temsil eden bayrakları taşıyan atlılar eşlik etti. 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşlarının çalındığı törende Ruhani, Türkçe "Merhaba asker" diyerek onur kıtasını selamladı.
Gül ve Ruhani, törenin ardından Büyük Şeref Kapısı önünde basın mensuplarına poz verdi. Karşılama töreninin ardından Gül ve Ruhani bir süre Çankaya Köşkü'nün balkonundan Ankara'yı seyretti. Törene Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Erkan Ala, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı katıldı. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Gül ve Ruhani ortak basın toplantısı düzenleyecek.

1996'DAN SONRA İLK RESMİ ZİYARET
İran'da bir yıl önce cumhurbaşkanlığına seçilen ve Ağustos ayında göreve başlayan Ruhani, Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştirecek. Öte yandan İran'dan Türkiye'ye Cumhurbaşkanı düzeyinde son resmi ziyaret 1996'da gerçekleşmişti. İran'ın Dördüncü Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in daveti üzerine resmi ziyaret için Ankara'ya gelmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.