SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehidin ismi Orhaneli'ye kazındı

Orhaneli'de bulunan Demirci İlk ve Ortaokulu’nun ismi ‘Demirci Şehit Himmet Aydın İlk ve Ortaokulu’ olarak değiştirildi.  2003

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şehidin ismi Orhaneli'ye kazındı
Orhaneli'de bulunan Demirci İlk ve Ortaokulu’nun ismi ‘Demirci Şehit Himmet Aydın İlk ve Ortaokulu’ olarak değiştirildi. 

2003 yılında Bingöl Genç ilçesi Yeniyazı köyünde güvenlik güçleriyle bir grup terör örgütü PKK/KADEK üyesi arasında çıkan çatışmada şehit olan Orhaneli Söğüt Mahallesinden olan Jandarma Kıdemli Onbaşı Himmet Aydın’ın isminin bir okulda yaşatılması için Orhaneli Kaymakamlığı ve Orhaneli Belediyesi tarafından öneri sunuldu.
Kaymakamlık ve Belediyenin önerisine Bursa Valiliği’nden verilen onayla Orhaneli Demirci İlk ve Ortaokulunun ismi Demirci Şehit Himmet Aydın İlk ve Ortaokulu olarak değiştirilerek okulun yeni tabelası asıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Orhaneli Kaymakamı Emin Osman Bulgurlu, “Şehitlerimizin isimlerini parklara, caddelere ve okullara vererek isimlerini yaşatmak istiyoruz. Onlar vatanımız için canlarını feda eden kahramanlarımızdır. Hem aziz şehitlerimize hem de onları da yetiştiren değerli ailelerine ne yapsak azdır” dedi.
Konuyla ilgili duygularını dile getiren şehidin babası Ali Aydın, “Ne diyeceğimi bilemiyorum. Oğlumun ismini okul tabelasında gördüğümde ne yapacağımı bilemedim. Allah razı olsun hepinizden. Bizleri çok memnun ettiniz” diye konuştu.(İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.