SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehidin nişanlısının sözleri yürekleri dağladı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan askerler

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2018 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2018 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şehidin nişanlısının sözleri yürekleri dağladı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Topçu Uzman Çavuş Halil Daş’ın nişanlısının şehit naaşını beklerken söyledikleri yürek burktu.



Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Topçu Uzman Çavuş Halil Daş’ın cenazesi memleketi Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Belkaya Mahallesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Zafer Samancı'nın haberine göre, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Topçu Uzman Çavuş Halil Daş’ın cenazesini memleketi Konya’nın Ereğli ilçesinde bekleyen 25 yaşındaki nişanlısı Ayşe Kızıl, "Düğünümüzü ahirete mi bıraktın Halilim? Olsun düğünümüz kavlimiz ahirette olsun Halilim. Bak akrabaların hepsi toplandı. Seni bekliyoruz. Gel de kavuşalım artık yiğidim" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Askeri uçakla Konya’ya oradan da Karayolu ile memleketi Ereğli ilçesine bağlı Belkaya Mahallesine getirilen Şehit Daş’ın Türk bayrağına sarılı naaşı baba ocağına getirilerek helallik alınndı. Daha sonra şehit Topçu Uzman Çavuş Halil Daş’ın cenazesi namazın kılınacağı Belkaya Mahallesi Camisi'ne getirildi. Musalla taşına koyulan tabutun üzerine kapanan şehit Daş’ın nişanlısı ve annesi uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin cenaze namazına, yakınları, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. İkindi namazını müteakip cenaze namazı kılınmasının ardından şehidin cenazesi dualarla Belkaya Mahalle Mezarlığına defnedildi.

Şehit Topçu Uzman Çavuş Halil Daş'ın Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarına da katıldığı ve geçtiğimiz Ağustos ayında Ayşe Kızıl ile nişanlandığı öğrenildi. Şehidin babası Mahmut Daş'ın ise 9 yıl önce vefat ettiği belirtildi. (HT)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.