SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehir Gazetesi Uluslararası Platformda!

Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent ARINÇ ve Dışişleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU'nun himayelerinde ve Başbakanlık Basın Yayın

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2011 02:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2011 03:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şehir Gazetesi Uluslararası Platformda!
Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent ARINÇ ve Dışişleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU'nun himayelerinde ve Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi işbirliği ile kurulan  “Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu”nda varılan karar hayata geçirildi.

''Türk Dili Konu_an Ülkeler Medya Platformu'' nun resmi hüviyet kazanması kararının ardından Türk kökenli gazeteciler arasında bilgi payla_

şımı, görüşalışverişi ve mesleki dayanışmanın sağlanmasına zemin sağlayacak ''Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Platformu'' oluşturmak amacıyla kurulan ''Çalışma Grubu'' ilk toplantısını Ankara'da yaptı.

Kırgızistan Manas Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı, Ba_bakanlık Basın Yayın Daire ba_kanı Bahattin Akyön, Azerbaycan Matbuat şurası başkanı Eflatun Amasov'la birlikte Türkiye'deki yerel medya kuruluşlarını temsilen gazetemizin genel yayın yönetmeni Gazeteci-Yazar Nihat Nasır katıldı. Toplantıda çok sayda resmi görevli ile ulusal ve yabancı medya temsilcileriyle, Anadolu Ajansı, TRT, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi temsilcileri de hazır bulundu.

 

 

ANKARA (A.A) - 17.10.2011 - Türk kökenli gazeteciler arasında bilgi paylaşımı, görüş alışverişi ve mesleki dayanışmanın sağlanmasına zemin sağlayacak ''Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Platformu'' oluşturmak amacıyla kurulan ''Çalışma Grubu'', ilk toplantısına Ankara'da başladı.

 

Niza Park Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC ve Türkmenistan'dan gazeteciler katıldı.

 

Toplantıda, Anadolu Ajansı, TRT, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi temsilcileri de hazır bulundu.

 

Çalışma Grubu'nun ilk toplantısına Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Enformasyon Daire Başkanı Arif Gülen başkanlık etti.

 

Gülen, konuşmasında, BYEGM ve Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi işbirliğiyle Ankara'da 21-22 Aralık 2010'da gerçekleştirilen ''Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu''nda, ''Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Platformu'' teşkil Gencobahis edilmesi ve platformun kuruluş işlemlerinin yerine getirilmesini sağlamak için ''Çalışma Grubu'' kurulmasının kararlaştırıldığını hatırlattı.

 

Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Platformu'nu oluşturma niyetiyle toplandıklarını kaydeden Gülen, ''Bu bir ilk adım. Bu yıl Türk cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarının 20. yıl dönümü, bu vesileyle kutluyorum. Medya alanında ilişkilerimiz çok zayıf kaldı. Devletler arası ilişkilerde medyanın üzerine çok büyük görev düşüyor. Bu görevleri yerine getirmek, ortak bir platform oluşturmak adına bu çalışmayı yapıyoruz. Katıldığınız için teşekkür ediyorum'' dedi.

 

Azerbaycan'ın ''Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu''nun ikincisini bu ayın sonunda yapacağını dile getiren Gülen, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

''Üçüncü forumu da Kırgızistan yapmak istiyor. Bizim başlattığımız bu adım diğer cumhuriyetlerle devam edecek gibi görünüyor. Bu da bizim için bir mutluluk kaynağı. Bu forumlar yılda bir kere yapılacak.

 

Diğer zamanlarda ilişkileri sürdürecek ortak bir platform lazım. Bunun için de bu platform oluşursa, bir mekanizma, çalışacak işleyecek bir yapı olacak. Bunu nasıl kurarız, nasıl yaparız diye düşündük, bir metin çıkarmaya çalıştık. Bu taslak bir metin. Metin üzerinde de gidebiliriz başka öneriler varsa onları da alabiliriz. Burada karşılıklı konuşarak karar vereceğiz.''

 

Gülen'in konuşmasının ardından toplantıya katılan temsilcilerin görüşlerine geçildi.

Görüşmeler sonunda Genel yayın Yönetmenimiz Nihat Nasır’ın da aralarında bulunduğu Koordinasyon kurucu heyetinin 27 Ekim Tarihinde Azerbaycan’ın Bakü şehrinde bir araya gelerek başkanlık kurulunu oluşturmasına karar verildi.

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.