SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehit askerler son yolculuklarına uğurlandı

Hakkari'de askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Er Osman Karağlı, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurland

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2018 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2018 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şehit askerler son yolculuklarına uğurlandı

Hakkari'de askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Er Osman Karağlı, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin ailesi ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. 

Şehit Piyade Er Osman Karağlı'nın Konya Havalimanı'ndan alınan cenazesi karayoluyla Beyhekim Devlet Hastanesi morguna oradan da helallik alınmak üzere Karaali mahallesindeki babaevine getirildi. Burada şehidin ailesi ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Karağlı'nın naaşı, helallik alınmasının ardından silah arkadaşlarının omuzlarında mahalle merkezindeki meydana götürüldü.



Anne Ayşe ve oğluyla aynı adı taşıyan baba Osman Karağlı, meydanda şehidin tabutuna sarılarak fotoğrafını öptü. Ayakta durmakta güçlük çeken babayı yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin cenazesi İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu'nun kıldırdığı namazın ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi. Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven'in yanı sıra Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya milletvekilleri Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Gülay Samancı, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, MHP İl Başkanı Murat Çiçek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Karağlı'nın, çiftçilik yapan babasının hasadına yardım etmek için 10 gün önce izne geldiği ve bayramın bir kısmını ailesiyle geçirdiği öğrenildi.



Şehit Er Erçetin de İstanbul'da toprağa verildi

Şehit olan Piyade Er İsa Erçetin'in cenazesi de İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Erçetin için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde tören düzenlendi. Cami avlusuna kortej eşliğinde getirilen şehidin naaşı başında askerler nöbet tuttu. Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi askerlerin omuzunda top arabasına alındı. Cenaze daha sonra defnedilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne götürüldü. Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, askerler, emniyet mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde devrilen askeri araçtaki 2 asker şehit olmuş, 9 asker yaralanmıştı. (Haber Merkezi)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.