SON DAKİKA
Hava Durumu

Şemdinli'de 17 terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir üs bölgesine saldırı hazırlığında olan terör örgütü mensuplarının tespit edilmesi üzerine sağlanan tema

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şemdinli'de 17 terörist etkisiz hale getirildi
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir üs bölgesine saldırı hazırlığında olan terör örgütü mensuplarının tespit edilmesi üzerine sağlanan temas sonrası çıkan çatışmada, 17 terörist etkisiz hale getirildi.
 

 

 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde üs bölgesine saldırı hazırlığında olan bölücü terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada, 17 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.


Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "önemli yurt içi olaylara" ilişkin bilgilere yer verildi.


Buna göre, dün Hakkari Şemdinli'de bir üs bölgesine saldırı hazırlığında olan bölücü terör örgütü mensuplarının tespit edilmesi üzerine sağlanan temas sonrası çıkan çatışmada, 17 terörist etkisiz hale getirildi. Çatışma sonrası bölgede yapılan aramada dört kalaşnikof piyade tüfeği, dolu 14 kalaşnikof şarjörü, 13 el bombası, iki RPG-7 mühimmatı, 23 dragunov keskin nişancı tüfeği mermisi ve çok sayıda, çeşitli yaşam malzemesi ele geçirildi.


Van'ın Başkale ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca karayoluna önceden yerleştirildiği tespit edilen 1 el yapımı patlayıcının imha edilmesi esnasında bölgede bulunan teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada biri kadın 2 terörist ölü ele geçirildi.


Bölgede yapılan aramalarda ise 2 kalaşnikof piyade tüfeği, bu silahlara ait 214 fişek, 10 şarjör, bir kamera, bir el dürbünü ve bir gece görüş dürbünü bulundu.


Şırnak'ta da bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.








 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.