SON DAKİKA
Hava Durumu

Setbaşı’nda provokasyona Bursa polisi fırsat vermedi!

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamasını bahane eden ve çoğu terör örgütleriyle bağlantılı grupların sözde demokratik eylemleri her geçen gün niyetlerini açığa vururken, yeni bir Gezi rüyası kuran bölücüler, olayları büyükşehirlere yaymak istiyor

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2021 20:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2021 20:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Setbaşı’nda provokasyona Bursa polisi fırsat vermedi!

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamasını bahane eden ve çoğu terör örgütleriyle bağlantılı grupların sözde demokratik eylemleri her geçen gün niyetlerini açığa vururken, yeni bir Gezi rüyası kuran bölücüler, olayları büyükşehirlere yaymak istiyor. Bursa’da eski HDP İl Başkanı Yüksel Akgün’ünde aralarında olduğu bir grup, Setbaşı’nda polisin uyarılarına rağmen dağılmayınca 19 kişi gözaltına alındı.

Türkiye ve dünya salgın sürecinden geçerken ülkede iç karışıklık hevesinde olanlar da bir yandan çeşitli bahanelerle sokakları karıştırmaya çalışıyor. Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamasını bahane ederek İstanbul’da malum gruplar tarafından başlatılan eylemler devletin sıkı önlemleri ile büyümeden engellenirken, bunu fırsat bilen büyük kısmı sol örgütlerle ve terör örgütleriyle bağlantılı gruplar farklı kentlerde olayları tırmandırmanın peşinde. 


ÖNCE GÖRÜKLE’DE DENEDİLER


Özellikle HDP’lilerin ve DHKP-C militanlarının öncülüğünü yaptığı gruplar Şubat ayı başında Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’nda izin verilmemesine rağmen eylem yapmaya kalktı. Ortalığı karıştırıp Kampüste baskı oluşturmaya hedefleyen gruplara emniyet güçleri anında müdahale ederek onlarca kişiyi gözaltına aldı. Bunun üzerine CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa Milletvekili-CHP Genel Başkan Yardımcısı Lali Karabıyık ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, Emniyet Müdürlüğü önüne giderek burada açıklama yapıp devleti ve hükümeti hedef aldı. 


DEVLET SÜREKLİ ÇAĞRI YAPIYOR AMA…


Devletin en üst kademelerinden özellikle öğrencilere ve ailelerine olaylara karışmamaları ve öğrenci velilerinin de çocuklarına sahip çıkmaları çağrısı yapılıyor. Türkiye’de iç karışıklık çıkarmaya yönelik terör örgütleri ve benzeri grupların yapmaya çalıştıkları provokasyonlara çocuklarının katılmasını engellemeleri için yapılan çağrılara, bu olaylara izin verilmeyeceğine ve sorumlular hakkında gerekenlerin yapılacağına yönelik tüm açıklamalara rağmen, HDP ve CHP destekli gruplar fırsat buldukları her yerde provokasyona girişiyor. 


SETBAŞI’NDA PROVOKASYON


Önceki gün bu kez provokatörlerin adresi Setbaşı Köprüsü oldu. Bursa Valiliği’nin izin vermemesine, gösteri ve eylemlerin yasak olmasına rağmen kanun tanımaz bir grup Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamasını gerekçe göstererek izinsiz ve kanunsuz gösteri yapmak istedi. Setbaşı Köprüsü üzerinde Boğaziçi eylemlerine destek vermek için toplanarak izinsiz gösteri yapan gruba, polis ekipleri dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. 5 dakika süre verilen grup dağılmamakta ısrar edince sivil ekiplerin yanı sıra çevik kuvvet ekipleri gruba müdahale etti.  19 kişi gözaltına alındı. Göstericilerden bir kısmını reşit olmadığı belirlenirken, HDP eski İl Başkanı Yüksel Akgün’de gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.


 CHP’LİLERDEN AÇIKLAMA ÜSTÜNE AÇIKLAMA


CHP’li isimler ise devlete rağmen sokakları karıştırmaya kalkan gruplara kanunlara uyun çağrısı yapmak yerine onların yanında durup devleti ve emniyet güçlerini suçladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün emniyette, Bursa’da Boğaziçi Üniversitesi’ne destek vermek için eylem yaparken gözaltına alınan 18 kişinin yanındaydık. 18 yaş altı olduğu için çocuk şubede tutulan 3 öğrenci az önce serbest bırakıldı, gözaltı süresi devam eden 15 kişinin durumlarını takip ediyoruz” ifadelerini kullandı. Karabıyık, 4 Şubat tarihinde CHP İl Başkanı İsmet Karaca ve Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’la birlikte Bursa Emniyet Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada da, “Bugün Görükle’de, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermek için toplanan gruptan 17 kişi gözaltına alındı. Bursa Emniyet Müdürlüğü önünde yaptığımız basın açıklamasıyla gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısında bulunduk...” ifadelerini kullanmıştı.


DEMİRTAŞ’I ZİYARET EDEN İSİMDEN SKANDAL AÇIKLAMA


Kısa bir süre önce Edirne’ye giderek Terörist Selahattin Demirtaş’ı ziyaret eden önceki dönem CHP PM üyesi Gamze Pamuk Ateşli, Setbaşı’nda yaşanan olaylara adeta sahip çıkarken, devleti sorumlu tutmaya kalktı. Sosyal Medyada olaylarla ilgili yorum yapan Bursa Barosu avukatlarından Ateşli, “Tek adam baskıcı rejimi ülkemizde birçok hukuksuzluğu da beraberinde getiriyor ve maalesef hukuksuzlukların boyutu gün geçtikçe dayanılmaz bir hal alıyor. Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyumu, üniversite geleneklerini ve liyakati yok sayan anlayışı protesto eden gençlerin her gün nasıl kriminalize edildiğini, bakanlar eli ile hedef gösterildiğini, toplum huzurunu sağlamakla yükümlü memurların kanunsuz emirleri yerine getirdiğini görüyorduk ancak dün şehrimizde yaşanan polis müdahalesi bu şiddeti ve hukuksuzluğu iliklerimize kadar hissetmemize sebep oldu. Artık tuz koktu! Yaşananlara ses çıkarmak için olayların mağduru biz olmadan tepki göstermezsek, omuz omuza mücadele etmezsek bu baskıcı hukuk tanımaz düzen toplumun sesini, nefesini kestiği gibi hepimizin özgürlüklerine de göz dikecek. Faşizmin gaddarlığını direnenlerin onurlu mücadelesi kaldıracaktır” ifadelerini kullandı. 


(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.