SON DAKİKA
Hava Durumu

Sıcak hava onları da vurdu

Bursa Zoo Park'ta aşırı sıcak hava sebebiyle bunalan develer hortumla yıkanarak, ayılar ise suda kavun yiyerek serinledi. Ormanların kralı aslan

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2012 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2012 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Zoo Park'ta aşırı sıcak hava sebebiyle bunalan develer hortumla yıkanarak, ayılar ise suda kavun yiyerek serinledi. Ormanların kralı aslan ve zoo parkın yeni sakini zürafa ise gölgede dinlenmeyi tercih etti. 

Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulması, Bursa Hayvanat Bahçesi sakinlerini bunalttı. Kavurucu sıcaklar sebebiyle ayılar yüzerek, maymunlar ise gölgede dinlenerek serinlenmeye çalışıyor. Hayvanat bahçesindeki at, lama ve ayılar, bakıcıları tarafından hortumla su tutularak serinletilirken, vatandaşlar suyun keyfini çıkaran hayvanları büyük bir ilgiyle izliyor. Zoo park yetkilileri, hayvanlar için göletlerin olduğunu ve serinlemeye ihtiyaç duyanların buraya gelerek yüzdüğünü belirtti.

ORMANLAR KRALININ YORGUN DÜŞTÜĞÜ AN
Ormanlar kralı olarak bilinen aslanlar gölgede dinlenmeyi tercih ederken, leopar ise insanlardan uzak bir nokta bulup saatlerce uyudu. Hayvanların yazın kalori ihtiyaçları daha düşük olduğundan onları düşük kalorili besinlerle beslediğini ifade eden veteriner Nalan Ertaş, "Havaların ısınmasıyla da ağırlıklı olarak meyve ve sebze verilmeye başlandı. Sıcak hava hayvanları da etkiliyor. Biz de onlara yardım etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Maymunlar günlerini gölgede geçiriyor. Aslanlar ise leoparlar gibi günü uyuyarak geçirmeyi tercih ediyor. Biz de onların daha rahat yaşamaları için çalışıyoruz" dedi.



 

SUDA FERAHLAYAN AYILARA KAVUN SÜRPRİZİ
Hayvanat bahçesinin en çok ilgi gören hayvanlarından olan ayılar ise suda vakit geçiriyor. Sudan hiç çıkmayan ve ziyaretçilerine bol bol poz veren ayılar da bakıcıların verdiği kavunla serinliyor. Suya atılan kavunları hızlı bir şekilde yiyen ayılar, hayvanat bahçesinde ilginç görüntüler oluşturdu.
Hayvanat bahçesinin yeni sakinleri olan 4 zürafa ise gölgede dinlenmeyi tercih etti. Hayatlarında ilk defa zürafa gören vatandaşlar ise fotoğraf çekmeyi ihmal etmedi.



 

 

 

DEVELERİN HORTUMLA SU KEYFİ
Sıcaktan bunalan 3 deve ise hortumla ıslatılarak ferahladı. Su sürprizinin ardından, develer ağaç ve barınaklarında dinlendi.
Okulların tatil olmasıyla birlikte hayvanat bahçesinin ziyaretçi sayısı da arttı. Özellikle hafta sonu büyük hareketliliğin yaşandığı zoo parkta, küçük çocuklar televizyonlarda izledikleri hayvanları yakından görme imkanı buluyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.